Дипломи с отличен успех получиха завършилите магистратура „Икономика и управление на железопътния транспорт“

четвъртък, 30 юни 2022 11:36

На официална церемония завършилите магистърската програма по „Икономика и управление на железопътния транспорт“ получиха дипломите си. Учебната програмата, по която се обучаваха  абсолвентите е създадена по съвместна инициатива между катедра „Икономика на транспорта и енергетиката“ от една страна и Националната компания „Железопътна инфраструктура“ (НКЖИ), „БДЖ – Пътнически превози“ ЕООД и „БДЖ – Товарни превози“ ЕООД, от друга.

На откриване на церемонията ръководителят на катедра „Икономика на транспорта и енергетиката" проф. д-р Христина Николова благодари на завършилите магистърската програма, че са били изключително активни, сериозни и целеустремени и с отлични резултати. „Вярвам, че ще носите славата на университета. За нас беше удоволствие да бъдем ваши преподаватели.“

Ректорът проф. д-р Димитър Димитров обърна внимание, че програмата, която са завършили абсолвентите е насочена към конкретен клиент, а това дава много възможности за участие на хора от практиката. Той подчерта, че те вече са част от  семейството на УНСС. Проф. Димитров припомни, че университета поддържа постоянна връзка с бизнеса, включително и с подобни програми, което е ясен знак, че бизнесът намира в лицето на УНСС, това което търси в една образователна институция.

Проф. д-р Цветана Стоянова, зам.-ректор по институционално и бизнес сътрудничество и студентски политики сподели: „Щастлива съм, че присъствам на поредното дипломиране на представители от практиката в нашия университет, служители на НКЖИ. Благодарение на магистратурата по „Икономика и управление на железопътния транспорт“ Вие фокусирано сте получили знанията и уменията, които са Ви необходими за повишаване на Вашата квалификация и практическите познания, които имате надграждате с най-новите теоретични модели.“ Тя припомни, че има множество други съвместни програми с представители на институциите и бизнеса, които оценяват високото качество на образование, давано от университета за национално и световно стопанство.

Проф. Димитър Димитров и проф. Цветана Стоянова обърнаха внимание, че УНСС вече има Алумни център и призоваха абсолвентите да се регистрират и продължат комуникацията с университета. Проф. Стоянова призова да следят и се включват в предстоящите инициативи, една от които се очаква през септември – спектакъл на Камен Донев.

От името на дипломиралите се магистри, отговарящия за обучителните програми на НКЖИ и координатор на тази обучителна група г-жа Милена Илкова подчерта: „Благодарни сме, че бяхте наши преподаватели, научихме много. Ние сме част от практиката, но друго е да чуем  новостите и да бъдем част от студентския живот.“

Галерия снимки от Дипломи с отличен успех получиха завършилите магистратура „Икономика и управлени ...