Делегация с преподаватели от УНСС посети марокански университет по програма „Еразъм+“

четвъртък, 30 юни 2022 11:18

Трима преподаватели от УНСС  - проф. д-р Поля Кацамунска, преподавател в катедра „Публична администрация“, проф. д-р Даниела Кох-Кожухарова, преподавател в катедра „Чужди езици и приложна лингвистика“ и доц. д-р Екатерина Тошева, преподавател в катедра „Статистика и иконометрия“ – посетиха университета Ibn Tofail University – Kenitra, Кралство Мароко, по програма „Еразъм+“ в периода 13 -17 юни 2022 г.

Преподаването им там беше финансирано по програма „Еразъм+“ за реализиране на мобилност на персонал по Ключова дейност „Мобилност на студенти и персонал в сферата на висшето образование между програмни и партньорски държави“  между УНСС и Ibn Tofail University.

УНСС беше представен пред Prof. Azzedine ELMIDAOUI - Président de l’Université Ibn Tofaïl и Karima SELMAOUI - Professor in charge of International Relations and Institutional Erasmus Coordinator, както и пред други представители на ръководството, администрацията и преподавателския състав  на мароканския университет. Бяха обсъдени възможности за бъдещо сътрудничество между двата университета, както и перспективите за съвместни научно-изследоветелски и образователни проекти. Бяха проведени и занятия в областта на публичната администрация, чуждоезиковото обучение, както и на статистиката, съгласно програмите на тримата преподаватели от УНСС.

Българската делегация беше представена от преподаватели и административни служители от различни факултети и звена на университета, сред които от особен интерес се оказаха срещите с Dr. Nabil Boubrahimi и Dr. Yahya El Mountassir – професори във Факултета по икономика и мениджмънт,  както и с Dr. Driss Daoui – Директор на института по спортен мениджмънт. Проф. Кацамунска, проф. Кох-Кожухарова и доц. Тошева проведоха разговори и с Abdelaziz Ramadane Kribi, директор на центъра за развитие на кариерата към университета в град Кенитра.

Галерия снимки от Делегация с преподаватели от УНСС посети марокански университет по програма „Ера ...