Нашият университет участва в 10-то издание на Европейския форум на субектите на социалната и солидарна икономика

вторник, 21 юни 2022 16:53

УНСС участва със свой щанд в 10-то издание на Европейския форум на субектите на социалната и солидарна икономика в Пловдив. Организатори са Националният съюз на трудово-производителните кооперация, Министерството на труда и социалната политика и Международният панаир - Пловдив. Форумът се провежда под мотото „Справедлива, солидарна и трансформираща социална икономика“.

Проф. д-р Мирослава Раковска, зам.-ректор по учебната дейност, присъства на откриването на изложението, на което Междууниверситетският център за развитие на кариерата в УНСС има свой щанд.

„Нашият университет осигурява достъпна среда за студентите в неравностойно положение, които се обучават при нас. В съвременния свят отношението към хората със специални потребности в обществото е един от важните елементи на ценностната система. Затова създаването на равни възможности и достъпна среда за получаване на образование, както и успешната интеграция в социалната среда, е от изключителна важност“, подчерта проф. Раковска.

Проф. Раковска (втората в ляво) разговаря  с Никола Шмит (втория в дясно), комисар за работните места и социални права в Европейската комисия, заедно с Атанас Димитров (в срядата), директор на Междууниверситетски център за развитие на кариерата в УНСС и Мария Божкова отдел „Кандидат-студенти“

По думите й участието на УНСС в този престижен форум ще спомогне за професионално ориентиране и кариерно развитие на студентите. По време на форума проф. Раковска се срещна с вицепрезидента Илияна Йотова, която също присъства на събитието.

Вицепрезидентът Илияна Йотова получи „Вестник на УНСС и обсъди с проф. Раковска ползите от изложението

По време на Европейския форум ще се проведат конференции, дискусии и кръгли маси, в които участие ще вземат представители на европейските институции, българското правителство и местната власт, на научно-изследователските среди и гражданския сектор.  

В рамките на събитието, което се провежда от 20 до 23 юни в Международния панаир в Пловдив, над 100 социални предприятия, кооперации и неправителствени организации от България и чужбина ще представят своите продукти и услуги. В изложението участват над 50 компании от конвенционалния бизнес. На откриването му присъстваха комисарят за работните места и социални права в Европейската комисия Никола Шмит, министърът на труда и социалната политика Георги Гьоков, кметът на Пловдив Здравко Димитров и други.

Галерия снимки от Нашият университет участва в 10-то издание на Европейския форум на субектите на  ...