Първата Двойна магистърска програма по бизнес администрация в България откриват УНСС и Northern Illinois University – USA

петък, 17 юни 2022 15:25

УНСС и Northern Illinois University (NIU) - USA откриват първата по рода си в България Двойна магистърска програма по бизнес администрация (Double Executive MBA Programme).

Програмата стартира през новата учебна година, а обучението ще се провежда присъствено в УНСС от съвместни преподавателски екипи от двата университета. Двойната магистърска специалност по бизнес администрация ще се преподава на английски език и е отворена за студенти от България и всяка друга страна както в Европа така и извън нея. Завършилите магистратурата ще получат две дипломи - от УНСС и от Northern Illinois University (NIU).

Програмата е предназначена за студенти със степен бакалавър  които биха искали да имат по-добри възможности за кариера в страната и чужбина чрез усъвършенстване на знанията си във финансите и области като дигитализация, екологично и социално управление (ESG), предприемачество, както и да надградят знанията си в областта на финансите, ако са завършили техническа или друга специалност.

Двойната специалност по бизнес администрация е насочена и към професионалисти, които търсят подходяща за повишаване на квалификацията и мениджърските им компетентности магистърска програма. Тя цели да разшири обхвата на кариерата, перспективите и възможностите за работа на студентите, записали се в нея.

Програмата предлага уникалната възможност на работодателите да подобрят знанията на своите служители и да ги подготвят за бъдещето, като по този начин създават следващите лидери в организацията.

Double Executive MBA Programme обхваща дисциплини като лидерство, дигитална трансформация, предприемачество, екологично и социално управление (ESG), устойчивост, финансов анализ и управление на разходите, глобално управление на доставките и други. Тя предлага уникална възможност за всеки човек да стане релевантен в нов, глобален, виртуален и бързо променящ се свят на работа. Курсовете предоставят всичко необходимо за да надградите знанията си по актуални теми и да станете конкурентоспособни на местни, регионални и глобални пазари.

Програмата ще бъде официално открита на 21 юни 2022 г. от 17.00 часа в зала „Тържествена“ на УНСС от ректора на университета проф. д-р Димитър Димитров и деканът на NIU College of Business д-р Баладжи Раджагопалан. В събитието ще участва и г-жа Ани Филипова, програмен директор на NIU за Източна Европа.


Бизнес колежът на NIU е акредитиран от Асоциацията за Advance Collegiate Schools of Business (AACSB) от 1969 г. По-малко от четири процента от бизнес колежите по целия свят са спечелили такава акредитация, най-високото удостоверение за отлични постижения за бизнес програми. Университетът на Северен Илинойс акредитира своята MBA програма от 1977 г. През десетилетията учебната програма непрекъснато се актуализира и обновява, за да отговори на настоящите изисквания на постоянно променящата се бизнес индустрия и международни организации.


Галерия снимки от Първата Двойна магистърска програма по бизнес администрация в България откриват  ...