Роберт де Конинг бе удостоен с Почетния знак на ректора на УНСС

петък, 04 май 2012 16:33

Почетния знак на ректора на УНСС връчи на Робърт де Конинг Проф. д.ик.н. Стати Статев, ректор на университета. Ръководителят на висшето училище удостои авторитетния автор, един от идеолозите на разработването и въвеждането на системата за финансово управление и контрол в публичния сектор на страните-членки на Европейския съюз, със заслуги и за въвеждането на тази система в България (през 2006 г.).

Роберт де Конинг, който е и доскорошен представител на Европейската комисия – главна дирекция „Бюджет“ и национален експерт в дирекция „Финансов контрол“, изнесе публична лекция на тема „Актуално състояние на вътрешния финансов контрол в публичния сектор: поуки и перспективи“ в зала „Тържествена“ на УНСС. На лекцията, организирана от факултет „Финансово-счетоводен“ и катедра „Финансов контрол“ на университета, присъстваха проф. д-р Огнян Симеонов, първи зам.ректор на УНСС, проф. Стежана Башева, декан на Финансово-счетоводния факултет, проф. Валери Димитров, председател на българската Сметна палата, представители на Министерството на финансите, Агенцията за държавна финансова инспекция, Изпълнителната агенция „Одит на средствата от Европейския съюз“, професори от университета.

На публичната лекция присъстваха видни български учени и специалисти Ректорът проф. Стати Статев връчва отличието на Роберт де Конинг (вдясно).

Встъпително слово произнесе проф. д.ик.н. Михаил Динев. В публичната си лекция Робърт де Конинг открои най-съществените страни от концепцията за финансово управление и контрол, критериите за успешна работа при одита, системата за вътрешен одит и др. Той отговори и на зададените му от нашите специалисти въпроси.

Публичната лекция се проведе в рамките на честванията на 60-годишнината от създаването на Финансово-счетоводния факултет на УНСС.

Галерия снимки от Роберт де Конинг бе удостоен с Почетния знак на ректора на УНСС ...