Теми за европейската и алумни общност на университета се представят в летния брой на „Вестник на УНСС“

петък, 03 юни 2022 8:27

Няколко са акцентите в новия брой на „Вестник на УНСС“ – в специално интервю с координатора на проекта ENGAGE. EU за България, доц. д-р Михаил Мусов ще разберете за срещата, на която беше домакин УНСС и пътищата за развитие на проекта; за целите и ползите на новосъздадения Алумни център ще научите от интервюто на директора на центъра – доц. д-р Радко Радев. Работа, стаж, бригада или почивка – вижте и какво ваканционно лято предстои за някой студенти?

За бъдещето на инициативата „Европейски университети“ и подробности за дейността на ENGAGE.EU ще разберете от доц. Мусов, зам.-ректор по научноизследователска дейност и международно сътрудничество и  координатор на проекта. С неговото интервю ще научите и за домакинството на тазгодишната конференция и среща на ректорите, както и за инициативите за студенти и докторанти.ENGAGE.EU е нашият университет на бъдещето. Ние, заедно с колегите от осем водещи европейски училища, го създаваме – ден след ден, дискусия след дискусия, инициатива след инициатива. ENGAGE.EU обединява огромен образователен и научен капацитет и само от нас зависи да го развиваме и използваме, за да имаме по-добро бъдеще“ споделя доц. Мусов.

За възраждане на голямата алумни общност на УНСС и за създаването на Алумни център ще научите на страниците на вестника от директора доц.д-р Радко Радев. „Измерителите на нашия успех са броят регистрирали се на сайта ни активни членове, като в бъдеще се предвиждат членски внос и дарения. Нашето основно мерило са хората, които ще съумеем да активираме. В основата на всичко са правилната организация и структурирането на дейността. Предвиждаме събития, организирани с наши възпитаници за обсъждане на актуални теми, свързани с държавния бюджет, глобални кризи, условия за бизнеса“, посочва доц. Радев.  

Той уточнява, че ползата за бъдещите алумни, които са настоящи студенти, е безспорна. „Нашите студенти в срещата си с успели алумни биха си дали сметка, че университетът е важна стъпка в тяхното кариерно и личностно развитие. Осъзнавайки го, те биха били още по-мотивирани да извлекат максимума за себе си по време на следването си. Отделно от това, за развитието на дейността на УЦ „Алумни УНСС“ ще разчитаме на доброволното участие на настоящите студенти, което би било безценен опит и формиране на доброволческа култура, която не е популярна в днешно консуматорско общество. Ние се стремим да привлечем за каузата на университета можещи, знаещи, искащи, морални и етични студенти. Идентифицирането им и тяхното интегриране в университетския живот е в основата на този социален капитал, който е истинската причина за изграждането на „Алумни УНСС“.

В горещия летен брой може да се запознаете и с градоначалника в рубриката #Успелите, който печели приза „Кмет на годината“ за 2021 г., както и да разберете кой е  Извън обектива

  Вестник на УНСС брой 662

Галерия снимки от Теми за европейската и алумни общност на университета се представят в летния бро ...