Проф. д-р Димитър Димитров се включи в Празничното шествие по случай 24 май

вторник, 24 май 2022 16:15

Ректорът на Университета за национално и световно стопанство, заедно с ректорите от други висши училища, се включиха в Празничното шествие в столицата по случай 24 май - Денят на светите братя Кирил и Методий, на българската азбука, просвета и култура и на славянската книжовност.

Проф. Димитър Димитров и министърът на образованието акад. Николай Денков

Общоградското шествие започна от площад Независимост“ точно в 10.30 часа и завърши пред паметника на светите братя Кирил и Методий пред Националната библиотека, където в 11.00 ч. започна официалната церемония по случай празника.

Тази година София отбелязва 130 години от написването на стихотворението на Стоян Михайловски, превърнало се в химна Върви, народе възродени“ (1892 г.), който 10 години по-късно (1902 г.), когато Панайот Пипков написва музиката към химна, се запява масово във всички български училища.

Официалната церемония тази година започна с масовото изпълнение на химна Върви, народе възродени“. Той прозвуча в цялост – изпят от сборен ученически хор от софийските училища с диригент маестро Славил Димитров и рецитиран от актрисата Силвия Лулчева.

Проф. Димитров с ректора на Химикотехнологичният и металургичен университет проф. д-р Сеня Терзиева
С адмирал Емил Евтимов, началник на отбраната
С ректора на СУ „Св. Климент Охридски“ проф. дфн Анастас Герджиков
Проф. Димитров с Борислав Сандов, заместник министър-председател по климатични политики и министър на околната среда и водите

Галерия снимки от Проф. д-р Димитър Димитров се включи в Празничното шествие по случай 24 май  ...