Доц. д-р Кристалина Георгиева се срещна със студенти в УНСС

петък, 20 май 2022 15:53

Приоритетно желание на доц. д-р Кристалина Георгиева, управляващ директор на Международния валутен фонд, след удостояването й с почетното звание „Доктор хонорис кауза на УНСС“ беше да се срещне и разговаря със студенти. В Малката конферентна зала на УНСС тя се срещна с представители на Студентския съвет, Националното представителство на студентските съвети и студенти от УНСС.

В срещата участваха ректорът на УНСС проф. Димитър Димитров, председателят на Студентски съвет Ангел Стойков и Даниел Парушев, председател на Националното представителство на Студентските съвети в Република България.

Ангел Стойков, доц. Кристалина Георгиева, проф. Димитър Димитров,
Даниел Парушев (от ляво надясно)

Срещата се проведе под формата на дискусия между студентите и почетния гост. Бяха разгледани различни актуални теми от света на икономиката, монетарната политика и бизнеса, по които доц. Георгиева сподели своя ценен практически опит със студентите като им даде полезни насоки и обсъди трудностите при влизането в еврозоната поради високата инфлация.

По време на дискусията

Ангел Стойков покани доц. Георгиева да остави послание към студентската общност в почетната книга на Студентския съвет.

„Скъпи студенти,
Благородно ви завиждам за това, че сте в началото на професионалния ви път и пред вас са огромни възможности, нови приятелства и набиране на спомени.
Ценете всеки ден в УНСС!
Пожелавам от сърце да успеете във всичките си начинания, да сте добри хора и прекрасни професионалисти!“

Галерия снимки от Доц. д-р Кристалина Георгиева се срещна със студенти в УНСС ...