Ректорът на УНСС поздрави организаторите и участниците в XXV Национален конкурс „Учител на годината“

четвъртък, 19 май 2022 17:50

Ректорът проф. д-р Димитър Димитров беше официален гост на церемонията по награждаването на победителите в Националния конкурс "Учител на годината", който за 25-та поредна година организира Синдиката на българските учители (СБУ) към КНСБ. В заключителния етап на конкурса бяха номинирани над 90 учители и директори на училища от цялата страна. От тях бяха излъчени победителите в десет направления.

Проф. Димитров приветства организаторите и участниците на събитието и поднесе цветя и поздравителен адрес на председателя на Синдиката на българските учители (СБУ) към КНСБ д.ик.н. Янка Такева.

„От името на академичното ръководство на Университета за национално и световно стопанство и лично от свое име бих искал да поздравя Вас и Синдиката на българските учители за неуморните усилия, които полагате за издигане престижа на най-благородната професия – учителската“, се казва в поздравителния адрес.

„В месеца, в който честваме светите апостоли Кирил и Методий, българската азбука, просвета и култура и на славянската книжовност, отличията в конкурса „Учител на годината“ са още един повод за гордост от делото на българските учители“, посочва проф. Димитров и подчертава „изразяваме нашето дълбоко уважение към неуморната работа на хората, които полагат постоянни усилия да дават качествено образование на младите хора и да бъдат вдъхновяващ пример за своите колеги. Няма друг народ с официален празник на просветата и на духовността, затова наш идеал продължават да бъдат думите „народността не пада там, дето знанието живей“.

Благодарим за усилията да давате най-доброто от себе си. Бъдете все така професионалисти в работата и учители за живота“, пожелава проф. Димитър Димитров.

Д.ик.н. Янка Такева и проф. д-р Димитър Димитров

Сред официалните гости на церемонията бяха министърът на образованието и науката акад. Николай Денков, кметът на София Йорданка Фандъкова, зам.-министърът на образованието и науката Мария Гайдарова, зам.-министърът на труда и социалната политика Иван Кръстев, Даниела Алексиева, вицепрезидент на КНСБ, д-р Елеонора Лилова, председател на Държавната агенция за закрила на детето и др.

Галерия снимки от Ректорът на УНСС поздрави организаторите и участниците в XXV Национален конкурс  ...