УНСС взе участие в кандидатстудентската борса „Училището свърши, сега накъде?” на Ротаракт

вторник, 10 май 2022 13:52

УНСС се включи в четвъртата информационна кампания за висшите учебни заведения в България, която се организира от Ротаракт клуб Дупница. Тя се проведе под мотото „Училището свърши, сега накъде?” на 7 май в Заседателната зала на Община Дупница. И събра представители на 13 висши училища, сред които Aмepикaнcкия yнивepcитeт в Бългapия, Hoв бългapcки yнивepcитeт, CУ „Cв. Kлимeнт Oxpидcки”, Югoзaпaдeн yнивepcитeт „Heoфит Рилски” Медицинския университет – Пловдив и учениците от 10, 11 и 12 клас.

Мария Божкова (първата от ляво) Радостина  Петрова (втората от дясно)

На въпросите на средношколците отговаряха Радостина Петрова и Мария Божкова от отдел „Кандидат-студенти“. Експертите представиха 6-те професионални направления и разясниха на бъдещите студенти как да изберат своята специалност от 43-те, които предлага УНСС. Те обърнаха внимание на сроковете за подаване на документи за редовните изпити и класирането (13-29 юни), както и на периода за явяване на тези изпити (30 юни-3 юли), включително и за това как се кандидатства с матура и приемни изпити. Зрелостниците се интересуваха и от таксите за кандидатстване и възможностите за стипендии. Беше дадена информация за условията в 12-те студентски общежития на университета, за подкрепата, която могат да получат от Студентския съвет към УНСС и как докато учат могат да изграждат успешна кариера. На учениците от 10 и 11 клас бе разяснено за кандидатстудентските състезания и конкурси, които УНСС ежегодно организира.

УНСС получи сертификат за благодарност за активното включване в кампаниите на Ротаракт от Антония Русалиева, член на клуба в Дупница

Кандидат-студентите получиха от първо лице и още полезна информация – за програмите на УНСС с други университети в чужбина, „Еразъм+“ и ENGAGE.EU, за ролята на бизнеса в обучението и провежданите стажове. 

Галерия снимки от УНСС взе участие в кандидатстудентската борса „Училището свърши, сега накъде?” н ...