Наши преподаватели създадоха подкаст за стопанска история

вторник, 10 май 2022 11:08

Проф. д.н. Пенчо Пенчев, ръководител катедра „Политическа икономия“ и д-р Георги Минев, преподавател в катедра „Медии и обществени комуникации“, ще разказват по разбираем и увлекатален начин за стопанското минало.

      Проф. д.н. Пенчо Пенчев                Д-р Георги Минев

Стопанската история е като огледало на автомобил за обратно виждане - важно е да поглеждаш към него, за да не катастрофираш. Водени от този мотив, Money.bg създаде първият подкаст за стопанска история на български език „Пари през вековете“. В него на разбираем език и по увлекателен начин се разказват любопитни подробности от стопанското минало.

Водещи на подкаста са проф. д.н. Пенчо Пенчев, ръководител на катедра „Политическа икономия" в УНСС и единствен професор по стопанска история в България, и Георги Минев - доктор по икономическа журналистика, преподавател в катедра „Медии и обществени комуникации" в УНСС и главен редактор на медийните продукти под марката Money.bg. В бъдещите епизоди в него ще намерят място и други подготвени експерти за съответните теми. 

Първият епизод на подкаста, озаглавен „Война, неутралитет, инфлация: опитът от 1939 година", стана сред най-слушаните и се нареди в челните редици на класациите на Apple Podcasts и Spotify. Той е посветен на стопанските прилики в неутралната година преди влизането на България във Втората световна война и настоящата ситуация, в която страната е неутрална, но икономиката й страда от близък военен конфликт.

Подкастът може да бъде открит във всички водещи платформиSpotifyGoogle PodcastsApple Podcast и Soundcloud.

Галерия снимки от Наши преподаватели създадоха подкаст за стопанска история ...