Академична лекция на проф. д-р Мариана Янева

четвъртък, 05 май 2022 16:00

Проф. д-р Мариана Янева изнесе академична лекция на тема „Туристическият бизнес и развитието на България като туристическа дестинация". Събитието се състоя по повод избирането й на академичната длъжност „професор" в УНСС по професионално направление 3.8. Икономика, научна специалност "Икономика и управление /Управленско консултиране в туризма/".

В публичната си лекция проф. Янева представи своите интереси като учен и практик, както и бъдещите си научно-изследователски цели.

Професор Янева е дългогодишен преподавател в катедра „Икономика на туризма" (от 1995 г.), тя има над 100 научни публикации в преподавателската си кариера. Прави впечатление успешното й научно ръководство на 13 докторанта, 5 -ма от които успешно защитили научната степен „доктор", 4-ма от тях вече реализирани в академични институции. Освен с проектната си дейност, проф. Янева участва в редица експертни и консултативни съвети в законодателната и изпълнителната власт в туризма. Тя има и активна роля в сътрудничеството на катедрата с редица бизнес организации и не на последно място могат да се отбележат ПР дейностите й по повод популяризиране на специалността чрез социалните канали за комуникация.

Галерия снимки от Академична лекция на проф. д-р Мариана Янева ...