Онлайн информационна среща на Асоциацията за одит и контрол на информационни системи-София със студенти и преподаватели

вторник, 19 април 2022 11:05

Във връзка с изпълнение на Меморандум за сътрудничество между УНСС и Асоциацията за одит и контрол на информационни системи-София (ISACA) на 14 април 2022 г. се проведе среща със студенти и преподаватели.

Срещата беше открита от проф. д-р Цветана Стоянова, зам.-ректор по институционално и бизнес сътрудничество и студентски политики в УНСС. Тя изрази удовлетворение от сътрудничеството на УНСС с Асоциацията за одит и контрол на информационни системи-София и посочи ползите от него, както за бившите и настоящи студенти, така и за преподавателите.

Г-н Владимир Кавалов, председател на УС на Асоциацията за одит и контрол на информационни системи-София (ISACA), представи Асоциацията, анализира ползите от членството в нея и предостави подробна информация за различните сертификати, издавани от ISACA.

Г-н Владимир Кавалов подчерта, че ISACA е глобална, неправителствена организация с нестопанска цел, световен лидер в управлението, сигурността, контрола и обезпечаването на ИТ. ISACA осигурява знания в различни области, сред които IT одит, киберсигурност, управление, риск, изкуствен интелект, GDPR и други полезни за съвременните управленски практики знания.

Г-н Кавалов обърна внимание, че ползите от членство в ISACA, са свързани с по-ниски цени на обучения, възможност за ползване на безплатни учебни материали, както и сътрудничество с професионалисти от цял свят, осъществявани под формата на дискусии, обучения, формални и неформални срещи. Той подчерта, че членството в ISACA е на преференциални цени за студенти.

Интерес предизвикаха представените от г-н Кавалов сертификати на ISACA. Притежаването на тези сертификати е гаранция за успешна професионална реализация и за получаване на значително по-високи от средните възнаграждения.

Г-н Кавалов посочи, че ISACA има редица социални инициативи. Нейната основната мисия е да изгради здравословен дигитален свят, който е безопасен, сигурен и достъпен за всички.

Темите, представени от г-н Кавалов, привлякоха вниманието на участниците в срещата и те отправиха редица въпроси към лектора.

Проф. Мирослава Пейчева, представител и изпълнител на  меморандума за сътрудничество от страна на УНСС, закри срещата като благодари на г-н Кавалов за интересното представяне на ISACA, както и на ръководството на УНСС и специално на проф. Цветана Стоянова за подкрепата на сътрудничеството с ISACA. Професор Пейчева посочи, че в УНСС вече има преподаватели със сертификати на ISACA, което е изключително полезно за студентите, защото получават актуални знания на международно ниво, полезни за тяхното професионално развитие.

Галерия снимки от Онлайн информационна среща на Асоциацията за одит и контрол на информационни сис ...