Кръгла маса с представители на бизнеса за обсъждане на учебните планове за бакалавърска степен на специалностите във факултет „Икономика на инфраструктурата“

сряда, 13 април 2022 16:35

В УНСС се проведе кръгла маса с представители на бизнеса за обсъждане на учебните планове за бакалавърска степен на специалностите, водени от факултет „Икономика на инфраструктурата“. На срещата, организирана от Факултетната комисия за оценяване и одобряване на програмите за обучение, присъстваха гости, с които катедрите на факултета поддържат активни връзка през последните години и които много отговорно и добронамерено подходиха към целта на кръглата маса. Представителите на практиката не само дадоха много висока оценка за учебните планове на специалностите във факултета, но и отправиха много ценни препоръки към присъстващите ръководители на катедри, научни секретари и членове на ФКООПО.

Гл. ас. д-р Недко Тагарев, доц. д-р Светла Цанкова, зам.-декан по учебната работа на факултет „Икономика на инфраструктурата“, доц. д-р Еленита Великова
Арно Куюмджиян, проф. д-р Мирослава Раковска, зам.-ректор по учебната дейност, Хюлия Гечева

Гостите бяха единодушни, че е от особено важно значение връзката с практиката да започне още от първи курс, в лекционните курсове да се включват представители на бизнеса, компаниите и организациите да отварят врати за студентите и да ги запознават със спецификата на дейността си, да се включват повече реални казуси от практиката в семинарните занятия, студентите да придобият опит за работа по проекти, за работа в екип, да умеят да използват бази данни, да усъвършенстват меките си умения, да повишават дигиталната и технологичната си грамотност. Особен акцент беше поставен върху комуникативните умения на студентите, които са изключително важен фактор за успешната им реализация във всички сфери, а също и върху изграждането на лидерски умения още от студентските години. В 3 и 4 курс според представителите на бизнеса контактите между университета и практиката трябва да бъдат още по-интензивни и ефективни.

Доц. д-р Стела Ангова, ръководител катедра „Медии и обществени комуникации“ и Ивайло Станчев

Срещата беше много ползотворна и доказа, че факултет „Икономика на инфраструктурата“ вече е изградил здрав и солиден мост между университета и бизнеса и ще продължава да работи в тази посока.

Участници в кръглата маса
Говорят гостите от практиката

Галерия снимки от Кръгла маса с представители на бизнеса за обсъждане на учебните планове  за бака ...