Трета виртуална среща с кандидат-студенти на 11 април

четвъртък, 07 април 2022 15:32

„Аз бих се обърнал към бъдещите кандидат-студенти с призив да мечтаят, да дерзаят, да си поставят високи цели и да дойдат в УНСС, защото това е университетът, който ще сбъдне техните мечти“, казва Васил Павлов, докторант в катедра Национална и регионална сигурност".

Третата от онлайн срещите под мотото #ИзбирамУНСС2022 ще се проведе на 11 април от 11:00 ч. в платформата Microsoft Teams – тук и чрез livestreams във Facebook страницата на УНСС.

Екип от представители на УНСС ще запознае кандидат-студентите с възможностите, които университетът предлага и ще отговори на всички други интересуващи ги въпроси, свързани с обучението и студентския живот.

Симона Никова, студентка от специалност „Международни икономически отношения с преподаване на английски език“, ще разкаже от първо лице защо е избрала да учи в УНСС и как протича нейният студентски живот.

Ангел Стойков, председател на Студентски съвет при УНСС, ще запознае младите хора с ролята на Студентския съвет в живота на университета и какви събития, каузи, социални кампании и форуми се провеждат по негова инициатива.

Доц. д-р Драгомир Стефанов, главен секретар по социално-битовите въпроси на учащите и чуждестранни студенти в УНСС, ще информира кандидатстудентите какво предлагат студентските общежития и столове, какви са възможностите за спорт и други социални дейности.

Доц. д-р Янко Христозов, главен секретар по международно сътрудничество, ще разкрие какви са предимствата на програмите за мобилност Erasmus+ и Engage.eu.

Васил Павлов, докторант в УНСС, ще сподели своя опит по програма „Еразъм+“ и защо е избрал да продължи своето развитие в УНСС.

Атанас Димитров, директор на Междууниверситетския център за развитие на кариерата, ще представи стажантските програми и как центърът подпомага кариерното развитие и успешна професионална реализация на студентите.

Мария Божкова от отдел „Кандидат-студенти“ ще информира за сроковете, условията за кандидатстване и класиране.

През тази година кандидат-студентите в УНСС могат да избират сред 42 бакалавърски специалности и специалност „Право“ за образователно-квалифика­ционна степен „магистър“ след средно образование.

Приемът в университета ще се извършва с оценка от държавен зрелостен изпит (матура) и/или с единен приемен изпит (ЕПИ) – тест в електронен формат. Датите за изпитите са обявени на сайта на УНСС.

Последната онлайн среща за кандидат-студенти ще се проведе на 28 април от 14,30 ч.

Подробна информация за специалностите, условията за кандидатстване, сроковете за прием на документи и явяване на предварителни и редовни изпити, кандидат-студентите могат да намерят на priem.unwe.bg.

УНСС предлага:

Многообразие от утвърдени и търсени от бизнеса специалности;

Съвременни учебни планове в модерна учебна база;

Висококвалифицирани преподаватели;

Специалности с преподаване на английски език;

Международен обмен по програмите Еразъм+ и ENGAGE.EU;

21 онлайн услуги, чрез системата Уеб студент;

Много възможности за кариерно развитие.

 

Галерия снимки от Трета виртуална среща с кандидат-студенти на 11 април  ...