Министърът на отбраната и зам.-министърът на иновациите и растежа - възпитаници на УНСС

понеделник, 07 март 2022 13:17

Новият министър на отбраната Драгомир Заков и зам.-министърът на иновациите и растежа Десислава Бонева са възпитаници на УНСС. След извънредно заседание на Народното събрание на 1 март за министър на отбраната на мястото на Стефан Янев е назначен Драгомир Заков. Той е завършил Международни икономически отношения в УНСС. Има 20-годишен опит в сферата на международната сигурност.

Министър Драгомир Заков

Преди министерския пост от 2004 г. до 2008 г. е част от българската делегация в НАТО. Участвал е в мисията ни в ООН. След 2014 г. заема отговорни длъжности в МВнР - началник на отдел в Дирекция „ООН и сътрудничество за развитие" и директор на Дирекции „НАТО и регионална сигурност" и „Политика за сигурност. Има личен дипломатически ранг „пълномощен министър". 

За заместник-министър на иновациите и растежа е назначена Десислава Бонева. Завършила е магистърска степен в УНСС. Тя е международен финансист с над 15-годишна кариера във водещи европейски банкови институции. През годините е допринесла за развитието, както на стартиращи и на малки и средни предприятия, така и на едни от най-големите мултинационални компании в Централна и Източна Европа.

В правителството на Кирил Петков има вече 2-ма министри и 4-ма заместник-министри, които са възпитаници на УНСС. Това са: министърът на енергетиката - Александър Николов и министърът на транспорта и съобщенията - Николай Събев. Министърът на вътрешните работи Бойко Рашков е преподавател и доцент по наказателно-процесуално право в УНСС. Заместник-министрите възпитаници на УНСС са: Росица Велкова-Желева - на финансите, Пламен Данаилов - на енергетиката, Момчил Неков и Иван Христанов - на земеделието.

Галерия снимки от Министърът на отбраната и зам.-министърът на иновациите и растежа - възпитаници  ...