УНСС и „Български пощи“ ЕАД ще си сътрудничат в подкрепа на електронното обслужване на населението

четвъртък, 24 февруари 2022 10:30

Меморандум за сътрудничество подписаха ректорът на УНСС проф. д-р Димитър Димитров и Деян Дънешки, главен изпълнителен директор на „Български пощи“ ЕАД (БП ЕАД).

Деян Дънешки и проф. д-р Димитър Димитров

„Български пощи“ са дългогодишен партньор на УНСС, но днес имаме удоволствието да преминем на ново ниво и да скрепим с подписите си нашето сътрудничество“, каза ректорът проф. Димитров. Той подчерта, че „нашият университет подготвя кадри в специалности, които обхващат целия спектър на социално-икономическия живот. Убеден съм, че партньорството ни затвърждава връзката „образование – бизнес“ в името на по-добрата професионална реализация на младите“.

„В духа на новото виждане на вицепремиера Калина Константинова за нашето дружество, като важен фактор в цифровизацията и ролята на БП ЕАД като административна точка за електронно обслужване на населението, ще имаме нужда от образовани кадри. Мисля, че в УНСС - един от най-големите университети в страната е най-подходящото място да ги открием“, каза Деян Дънешки. 

УНСС и БП ЕАД ще си сътрудничат за реализиране и утвърждаване на връзката между бизнеса и академичните среди, съзнавайки необходимостта бизнесът да даде ясно своя принос в качественото образование и професионалната реализация на младите хора.

Двете организации ще си партнират за създаване на действащ модел с взаимовръзки за придобиване на нови знания и практически умения от студентите и предоставяне на възможности за професионална реализация в системата на БП ЕАД.

Ще се работи за надграждане на уменията и компетенциите на служителите в двете организации и развитието на дейност, базирана на реална практико-приложна научна експертиза.

В документа е записано още, че УНСС ще предоставя обучения в областта на икономиката, управлението и администрацията, информационните технологии и развитието на екипите за служители от БП ЕАД. Университетът ще съдейства с актуална информация за завършващи УНСС студенти по професионални направления, релевантни на спецификата на работа в БП ЕАД, въз основа на която да се поддържа база данни за потенциални кандидатури при наличието на подходящи вакантни длъжности за заемане.

Г-н Деян Дънешки подари на проф. д-р Димитър Димитров пощенска марка посветена на 140-годишнината от създаването на „Български пощи“

БП ЕАД ще съдейства за осъществяване на регулярни контакти за участие в организираните от УНСС кариерни форуми и други съвместни форми за обмяна на добри практики, свързани със стимулирането на трансфера на знания и иновации. Дружеството ще осигурява условия за организиране и провеждане на практически стажове за студентите в структурни звена на БП ЕАД и ще предоставя информация на годишна база на Междууниверситетския център за развитие на кариерата за успешно представилите се студенти след оценка на проведения стаж и предлагане на възможности за заемане на подходящи вакантни длъжности.

Ректорът проф. д-р Димитър Димитров връчи на г-н Дънешки енциклопедията „Министър-председатели, министри и висши представители на законодателната власт - преподаватели и випускници на УНСС“

Координатор по меморандума от страна на УНСС е Атанас Димитров, директор на Междууниверситетския център за развитие на кариерата, а от страна на БП ЕАД е Красимир Венков, директор на дирекция „Човешки ресурси и административна дейност“.

Любомир Черногорски и Красимир Венков, директор на дирекция „Човешки ресурси и административна дейност“ от БП ЕАД, проф. д-р Цветана Стоянова, зам.-ректор по институционално и бизнес сътрудничество и студентски политики,  Атанас Димитров, директор на Междууниверситетския център за развитие на кариерата и Владо Божилов, началник отдел „Материално-техническа база" (от ляво надясно)

Галерия снимки от УНСС и „Български пощи“ ЕАД ще си сътрудничат в подкрепа на електронното обслужв ...