Докторант на УНСС печели първо място в конкурс в памет на д-р Иванка Петкова на Института за икономическа политика

понеделник, 21 февруари 2022 16:00

Иван Тодоров, докторант към УНСС, спечели първо място и пълен размер на финансиране от 1 250 лв. на конкурса, който Институт за икономическа политика организира в памет на д-р Иванка Петкова.

Връчването на наградите е в рамките на десетото юбилейно издание на академичния конкурс и се проведе на 16 февруари, когато основателят и първият председател на Институт за икономическа политика д-р Иванка Петкова щеше да навърши 75 години. По време на онлайн събитието бяха представени разработки в трите направления на конкурса тази година:

  • Глобална икономика и/или международни финанси;
  • Икономическа политика на България;
  • Икономически измерения на устойчивото развитие.

На конкурса Иван Тодоров представи в направление Икономическа политика на България интересни изводи от своя изследователски труд на тема „Фискални правила, фискална реакция и икономически растеж в България“. Той е и единственият участник от катедра „Икономикс“ в десетте издания на формата.

В третото направление миналогодишният лауреат Радослав Пашов, също докторант към УНСС, представи своя разработка на „Изследване на методите за оценка на инвестиции в реални активи търсещи устойчиво развитие и създаващи троен краен резултат (икономически, екологичен и социален)“.


За Института

Институтът за икономическа политика е неправителствена, политически независима организация с нестопанска цел, основана през 1997 г.

Мисията на Институт за икономическа политика е да допринася за оползотворяване на пълния потенциал на българската икономика чрез увеличаване на нейната конкурентоспособност и подобряване на ефективността на публичните институции.

Чрез предоставяне на анализи, изследвания и оценка Институт за икономическа политика си поставя за цел да подкрепя  прилагането на принципите на доброто управление и насърчава гражданското участие в процеса на вземане на решения и формиране на публични политики в България и Югоизточна Европа.

Институтът продължава делото на д-р Иванка Петкова, основател и първи председател на институцията  да разпространява икономическата наука и да подкрепя развитието на млади учени в сферата на международните финанси, глобалната икономика и икономическото развитие на България. В 10 те издания на академичния конкурс са взели участие 26 лауреати.


 

Галерия снимки от Докторант на УНСС печели първо място в конкурс в памет на д-р Иванка Петкова на  ...