XIII турнир по тенис на маса за „Купата на УНСС“

сряда, 19 януари 2022 15:36

За тринадесети път в СК „Бонсист” се проведе турнирът по тенис на маса за „Купата на УНСС”, организиран от катедра Физическо възпитание и спорт” и академичния спортен клуб на преподавателите и служителите Св. Георги Победоносец”.

След оспорван финал купата при мъжете взе д-р Филип Дандолов, хоноруван преподавател в катедра Международни отношения". Той защити първото място за четвърта поредна година. Победител при жените е доц. д-р Ралица Арсова от катедра Физическо възпитание и спорт".

Втора и трета позиция в класирането при мъжете заеха представители на катедра „Физическо възпитание и спорт”, ст. преп. д-р Петър Иванов (сребро) и преп. д-р Мирослав Шишков (бронз). При жените среброто спечели Людмила Иванова, началник сектор Вътрешноведомствен контрол", а бронзът – Яница Стефанова от отдел Финансово-счетоводен".

Ректорът проф. д-р Димитър Димитров награди победителите и подчерта „За мен е чест и огромно удоволствие да връча тези купи на победителите. Благодаря за участието, емоциите и усилията на всички състезатели. Въпреки трудната ситуация, в която живеем и работим, вие се справихте чудесно и доказахте на практика, че духът прави силата. Да си пожелаем повече такива успехи и хубави моменти“.

Проф. д-р Димитър Димитров награждава шампиона д-р Филип Дандолов
Проф. д-р Димитър Димитров и доц. д-р Иван Стоилов с победителката при жените доц. д-р Ралица Арсова

Доц. д-р Иван Стоилов, ръководител катедра Физическо възпитание и спорт" приветства участниците в турнира „Колеги, много съм щастлив, че въпреки пандемията, успяхме да запазим живи традициите в катедра Физическо възпитание и спорт" и да проведем тринадесетият пореден турнир по тенис на маса за преподаватели и служители на УНСС. Огромна благодарност на ректорското ръководство в лицето на проф. Димитров, които направиха възможно осъществяването на този турнир, благодаря и на директора на СК „Бонсист“ г-н Пламен Кювлиев, който осигури перфектните условия затова и на главния организатор и съдия на турнира старши преподавател д-р Елена Монева“.

Проф. д-р Димитър Димитров, доц. д-р Иван Стоилов и доц. д-р Спас Ставрев (от ляво надясно)

Доц. д-р Спас Ставрев от катедра „Физическо възпитание и спорт“ поздрави участниците от името на председателя на АСК Свети Георги Победоносец” проф. Георги Янков и пожела здраве и нови спортни успехи.

Шампионът д-р Филип Дандолов, сподели, че за него спорта е здраве и силна воля и изпитва голяма потребност, когато усеща, че даден спорт му се удава да мери сили с колкото се може повече опоненти. 

Победителката при жените доц. д-р Ралица Арсова благодари на ректорското ръководство, че за поредна година прави възможна организацията и провеждането на състезанието и отбеляза, че вдъхновението й за участие в турнира са нейните колеги от катедра Физическо възпитание и спорт", които са много добри специалисти и вдъхновяват и преподаватели от други катедри и служители да се включат.

В турнира се включиха 17 участника, разделени на мъже (14) и жени (3). Жените бяха в една група, а мъжете разделени в четири. Двубоите се проведоха в три различни зали, за да бъде спазена социална дистанция между играчите.

Победителите в групите се класираха в основна схема на пълна елиминация, в която се играе до полуфинали и финали. Резултатите бяха обявени от ст. преп. д-р Елена Монева, съдия на турнира. Освен купи и медали, участниците получиха тениски с логото на УНСС.

Галерия снимки от XIII турнир по тенис на маса за „Купата на УНСС“ ...