Четирима възпитаници на УНСС са сред новите заместник-министри

сряда, 22 декември 2021 15:00

В състава на новото правителство, освен тримата министри: Александър Николов - министър на енергетиката, Николай Събев - министър на транспорта и съобщенията, Бойко Рашков - министър на вътрешните работи, влизат още четирима възпитаници от нашия университет като заместник-министри.

В Министерството на финансите това е Росица Велкова-Желева, която е магистър по Финанси". Тя има повече от 20-годишен опит в Министерството на финансите, където е заемала и поста заместник-министър.

Заместник-министър на енергетиката става финансистът Пламен Данаилов. В професионалната си кариера той е работил в частния сектор като финансов мениджър. През последните близо десет години е управляващ съдружник във финансова консултантска компания.

Новите двама заместник-министри на земеделието също са завършили УНСС. Това са Момчил Неков и Иван Христанов.

Момчил Неков е магистър по международни икономически отношения. Работил е в Комисията за защита на личните данни. В периода от 2014 г. до 2019 г. е член на Европейския парламент, работил е в Комисията по култура и образование и в Комисията по земеделие и развитие на селските райони.

Икономистът Иван Христанов е работил в компании за консултантски услуги, за управление на големи бази данни и за създаване и управление на кредитни портфейли. Бил е в ръководството включително на една от двете компании в България, утвърдени от ЕИФ на ЕК за инвестиране в малки и средни предприятия по Програма за дялово финансиране „Джереми“.

Галерия снимки от Четирима възпитаници на УНСС са сред новите заместник-министри ...