Директорът на Междууниверситетския кариерен център приветства стажантите на БТА

понеделник, 20 декември 2021 17:20

Първата платена стажантска програма на Българската телеграфна агенция бе отбелязана с коледно парти в мултимедийния център на агенцията. За модератор на срещата бе поканен директорът на Междууниверситетския център за развитие на кариерата г-н Атанас Димитров (на снимката долу).

Вниманието бе засвидетелствано поради факта, че УНСС, беше първият университет подписал договор с агенцията за студентски стажове. „Не на последно място ще отбележим, че кариерният център постига 98% реализация на програмата“, каза ръководителят на отдел „Обучение и стажове“ Анета Паунска.

От ляво надясно: Атанас Димитров, Кирил Вълчев и Анета Паунска с равносметка за първите месеци от стажантската програма на БТА

Генералният директор на БТА Кирил Вълчев, отбеляза че първото работно място се помни цял живот и че самият той е започнал като стажант в БТА. Той не скри задоволството си от голямата бройка студенти – 40, които са започнали стажа си в първата, най-старата и авторитетна електронна медия у нас, с над 123-годишна история.

Г-н Атанас Димитров и генералният директор на БТА г-н Кирил Вълчев

В тази връзка г-н Атанас Димитров припомни парламентарното изказване на създателя на УНСС проф. Стефан Бобчев в подкрепа на създаването на телеграфната агенция: „Съгласен съм да се създаде Българската телеграфна агенция, за да може тя да информира българската и световната общественост за събитията в страната и така да се премахне негативният за българската държава информационен поток от чуждите телеграфни агенции. Също така добавя, че със създаването на БТА в страната ще има и повече достоверна информация за събития от различни краища на света (Стенографски дневници на VIII ОНС, кн. ІІ, С. 1896, 462 – 463.).

В раздаването на подаръците в стажантската томбола заедно с Атанас Димитров се включи и главният секретар на агенцията г-жа Юлия Соколова. Сред подаръците имаше и специални лимитирана серия вино с мотото на УНСС „Духът прави силата“.

На събитието беше представено новото лого на стажантската програма, изработено от студентката Симона Колева от Националната художествена академия. От УНСС на стаж в БТА са петима студенти – трима маркетинг и двама – счетоводство.

Връзките между УНСС и БТА имат дългогодишна традиция, фотографът на агенцията Минко Чернев също е възпитаник на нашия университет

Галерия снимки от Директорът на Междууниверситетския кариерен център приветства стажантите на БТА ...