ENGAGE.EU: Международни дни на администрацията 2021

понеделник, 06 декември 2021 14:05

На 25 и 26 ноември 2021 г. в рамките на проекта ENGAGE.EU се проведоха Международните дни на администрацията" (International Staff Days) на университетите партньори. Организатор на онлайн събитието беше Université Toulouse 1 Capitole  (UT1), а самото събитие беше планирано и проведено като част от дейностите по работна задача 2.13 Зелена мобилност". 

Срещата беше открита от ректора на френския университет UT1 проф. Хюг Кенфак. Той изтъкна ролята на инициативата „Европейски университети“ на ЕК и нейната дългосрочна цел: да създаде транснационални алианси, които да бъдат прототипи на „университетите на бъдещето“ в Европа, реализиращи иновативен модел на коопериране в рамките на общото Европейско образователно пространство, промотиращи общите европейски ценности и идентичност и допринасящи за повишаване на конкурентоспособността на европейското висше образование.

Проф. Дирк Симънс

Срещата бе приветствана и от ръководителя на проекта от University of Mannheim проф. Дирк Симънс, който обърна внимание, че именно инициативата „Европейски университети“ трябва да създаде бъдещите „Еърбъси във висшето образование“. Той разказа на участниците в срещата за инициативите, предприети съвместно от всички 41 алианса , сред които е и нашият алианс ENGAGE.EU. Тези инициативи са си поставили амбициозни цели, но най-вече издигат сътрудничеството между участващите в тях университети отвъд познатите към момента модели, подчерта Prof. Simons.

В „зеленото“ събитие, което се реализира онлайн, спестявайки въглеродни емисии, финансови средства и време за път на участниците, от страна на УНСС участваха г-жа Гергана Кирилова, директор на дирекция „Кабинет на ректора“, г-жа Десислава Паунска, ръководител отдел Връзки с обществеността и маркетинг", г-жа Маргарита Любомирова, главен експерт в сектор „Протокол“, д-р Росица Велинова (ЦИОП), г-жа Витория Стоянова, ръководител сектор Управление на университетския сайт", г-жа Маруся Димова, главен експерт в сектор „Маркетинг“.

С презентации в събитието се включиха доц. Светла Бонева, главен секретар по научно-изследователските проекти и гл. ас. д-р Иван Вълчанов, който отговаря за комуникационните дейности по проекта. Доц. Бонева обобщи както напредъка в работата, така и предизвикателствата, свързани със създаването на общ каталог на курсовете. Тя изтъкна активния принос към проектните дейности на целия проектен екип от УНСС, който се ръководи от доц. Михаил Мусов и към момента наброява над 40 души. Д-р Вълчанов представи основните дейности по задача 5.5 „Комуникация и разгласяване“, както и начините за разпространение на постиженията и възможностите в проекта чрез уебсайта и профилите му в социалните медии.

При възникнали въпроси, свързани с процедурата, кандидатстването, документите, признаването на оценки, пишете на [email protected]

Галерия снимки от ENGAGE.EU: Международни дни на администрацията 2021 ...