УНСС със зам.-ректор по дигитализация и киберсигурност

четвъртък, 11 ноември 2021 16:59

С решение на Академичния съвет на УНСС от 10 ноември доц. д-р Росен Кирилов е назначен за зам.-ректор по дигитализация и киберсигурност. Досега в университета не е имало зам.-ректор с такъв ресор.

Доц. д-р Росен Кирилов

„Проблемът със сигурността стана много сериозен в последните години, тъй като публичните институции, както в цялата държава, така и във висшето образование са обект на особен интерес. Моето желание е всичко, което е постигнато до момента да бъде отчетено и надградено. Това се отнася, както за услугите за студенти, така и за всички останали системи, които са важни за университета. В този смисъл основна част от дейността ще бъде технологично да модернизираме тези системи, да ги приведем във вид, в който те отговарят на съвременните изисквания за сигурност и да приложим един цялостен и нов подход за управление на ИТ дейността в УНСС“, подчерта доц. Кирилов.

Ректорът проф. д-р Димитър Димитров обоснова избора с думите, че „УНСС е водещ университет в дигитализацията и през последните години разви много своята информационна инфраструктура, въведе електронни студентски книжки, електронни главни книги, електронно подписване на изпитните протоколи, създаде електронна платформа за обучение, което ни помогна, когато вирусът ни изненада много бързо, буквално за два дни да преминем в дигитална среда на обучение“. Проф. д-р Димитър Димитров отбеляза, че „ситуацията, в която ни се наложи да живеем и работим, ни показа не само колко важна е дигитализацията, но и че потенциалът в тази област е огромен. Тази година информационните технологии много се развиха, а оттук нататък ще дават още повече възможности, което от само себе си налага въвеждането на новата заместник-ректорска позиция“.

Галерия снимки от УНСС със зам.-ректор по дигитализация и киберсигурност ...