Меморандум за сътрудничество между УНСС и PG Словакия

сряда, 06 октомври 2021 17:56

Ректорът на УНСС проф. д-р Димитър Димитров и инж. Томаш Шкваренина, старши директор на водещата финансова група PG Словакия (Partners Group Slovakia), подписаха меморандум за сътрудничество в зала „Тържествена.

При подписването на меморандума

Нашият университетът е тясно свързан с бизнеса и ние активно си сътрудничим с него. Имаме над 200 подписани меморандуми с водещи организации и компании във всички сфери. Нашите усилия са насочени към създаване на все повече възможности за осигуряване на бизнес стажове за студентите, за да се докоснат до реалната бизнес среда. Редовно провеждаме събития, където срещаме студентите с представители на големи компании и ги окуражаваме да се възползват от възможностите да се развиват, посочи проф. Димитров. Ректорът подчерта, че в резултат на сключените меморандуми големи компании като китайската Huawei и японската Shiseido се представят пред нашите студенти.

Ректорът проф. д-р Димитър Димитров

Доц. д-р Михаил Мусов, зам.-ректор по научноизследователска дейност и международно сътрудничество, представи инж. Томаш Шкваренина и представляваната от него компания като една от най-голямата в сферата на финансовите услуги в Словакия.

Доц. Михаил Мусов (вляво)

В меморандума е записано, че страните ще работят за насърчаване и разширяване на сътрудничеството между университетите и бизнеса в областта на иновативните финансови услуги, висшето образование, приложните изследвания и консултации.

Целта на сътрудничеството е да се възползват взаимно от капацитета си в областта на образованието, приложните изследвания и консултации за повишаване на качеството и ефективността на финансовите услуги.

Страните ще си партнират при организиране и провеждане на съвместни събития за студентите, ще участват в съвместни изследователски проекти и дейности, ще обменят информация и материали, ще си съдействат и в други дейности от взаимен интерес.

Координатор на меморандума от страна на УНСС е проф. д-р Силвия Трифонова, зам.-декан по качеството и международното сътрудничество на Финансово-счетоводния факултет. На подписването присъстваха доц. д-р Янко Христозов, гл. секретар по международно сътрудничество, представители на посолството на Република Словакия в България и студенти.

Проф. Димитър Димитров, проф. Силвия Трифонова, инж. Томаш Шкваренина, доц. Михаил Мусов, доц. Янко Христозов (от ляво надясно)

След подписването на меморандума инж. Томаш Шкваренина изнесе пред гостите и студентите лекция на тема „Азбука на инвестирането“. В презентацията си той се спря на основни моменти от процеса на инвестиране, инвестиционните фондове, биткойн валутата, рисковете и разпределението на средствата по най-полезен начин. Той разгледа мисли и цитати по темата на видни личности като Алберт Айнщайн, Бенджамин Греъм, Уорън Бъфет, Джон Темпълтън и разясни как най-състоятелните хора в света управляват инвестициите си и увеличават приходите си.

Инж. Томаш Шкваренина

„Целта на моята лекция е да ви посоча правилния начин, по който да инвестирате, а ако искате да израствате, трябва да привлечете правилните хора“, посъветва студентите в залата инж. Томаш Шкваренина.

Студентите имаха възможността да зададат своите въпроси, на които гостът отговори изчерпателно.

В зала „Тържествена“

За PARTNERS GROUP Slovakia

PARTNERS GROUP Slovakia, основана през 2007, е компания, специализирана в областта на финансовите услуги и предоставя цялостно финансово планиране от световна класа. В допълнение компанията предлага дългосрочно професионално обслужване на клиенти - физически лица.

В сътрудничество с водещи на световно ниво финансови институции PARTNERS GROUP BG договаря ексклузивни финансови продукти, които предлага на своите клиенти. Конкурентните предимства на тази стратегия са по-ниски такси и по-висока добавена стойност за клиентите.

Галерия снимки от Меморандум за сътрудничество между УНСС и PG Словакия ...