УНСС подписа меморандум за сътрудничество с община Тетевен

вторник, 05 октомври 2021 12:44

Ректорът на УНСС проф. д-р Димитър Димитров и д-р Мадлена Бояджиева, кмет на община Тетевен, подписаха меморандум за сътрудничество (на снимката долу).

„УНСС провежда научни изследвания и обучава студенти във всички области на социално-икономическия живот и има богат опит в подготовката на анализи и концепции за развитието на общините и регионите“, отбеляза проф. Димитров и подчерта, че стратегиите за устойчиво развитие на местно ниво са неразривно свързани с образованието и бъдещето на младите хора. „Участието на местната власт в този процес е от ключово значение“, посочи ректорът.

„За нас сътрудничеството с УНСС ще бъде изключително полезно, защото имаме нужда както от квалифицирани специалисти за общинската администрация, публичния сектор, горското и селско стопанство, така също и от проучвания и изследвания в различни социални направления“, каза кметът д-р Мадлена Бояджиева.

В меморандума е записано, че УНСС и община Тетевен ще работят за осигуряване на по-добри шансове за кариерно развитие и реализация на студенти от нашия университет чрез посещения на място, срещи с практици, организация на учебни и преддипломни стажове и практики, трудови борси и други инициативи от взаимен интерес.

Двете страни ще си партнират и в подпомагане на качеството на обучението на студенти и докторанти в нашия университет чрез организиране на публични лекции и дискусии и други инициативи от взаимен интерес, осъществяване на проучвания и научни изследвания в областта на публичната администрация, местното самоуправление и други в подкрепа на доброто публично управление,  провеждане на съвместни научни прояви, обучения, конкурси.

УНСС и община Тетевен ще си сътрудничат и при съвместно кандидатстване по проекти/програми, организиране на публични събития за представяне на добри практики по публично управление и обучение, обмен на информация и др.

На подписването на меморандума присъстваха доц. д-р Нончо Димитров, научен секретар на катедра „Национална и регионална сигурност", Тони Стоев, заместник-кмет на община Тетевен, проф. д-р Цветана Стоянова, зам.-ректор по институционално и бизнес сътрудничество и студентски политики и Ангел Стойков, председател на Студентски съвет при УНСС (от ляво надясно)

Представител и изпълнител по този меморандум от страна на УНСС е научният секретар на катедра „Национална и регионална сигурност" доц. д-р Нончо Димитров, а от страна на община Тетевен - заместник-кметът Тони Стоев.

Галерия снимки от УНСС подписа меморандум за сътрудничество с община Тетевен ...