Седма международна научна конференция по икономически и парични проблеми

вторник, 21 септември 2021 16:50

„Новата нормалност след пандемията - икономическа перспектива“ е темата на Седмата научна конференция по икономически и парични проблеми. Организатори на събитието са Центърът за парични и икономически изследвания, Институтът по икономика и политики и катедра „Финанси“ към УНСС, съвместно със Съюза на икономистите в България. Партньор на събитието е и Европейската асоциация за сравнителни икономически изследвания (EACES).

Началото на конференцията беше дадено от ректора проф. д-р Димитър Димитров. „За нас днес е специален ден, защото за първи път от много време нашият университет е пълен със студенти. Хората вече се умориха от различните методи за справяне с пандемията. Време е да помислим за бъдещето си и да погледнем върху аспектите на новото време. Поздравления за интересните теми. Пожелавам успех на конференцията.“

Ректорът проф. д-р Димитър Димитров

„На конференцията ще бъдат представени над 50 презентации, от които ще видим какво е новото нормално след всички проблеми, които настъпиха. Това каза на откриването един от организаторите на събитието доц. д-р Петър Чобанов, директор на Института по икономика и политики. „Темите са важни и обсъждат главните проблеми, които възникнаха в икономиката след пандемията. Късмет на всички, нямам търпение да чуя докладите ви!“ допълни доц. Чобанов (на снимката долу).

Проф. д-р Татяна Хубенова-Делисивкова, председател на Съюза на икономистите в България, посочи: „Тази инициатива продължава с години и това е истински повод за гордост. Развитието на темите и участието на все повече презентиращи доказва важността на конференцията. От голямо значение за всички ни е, че на нея се обсъждат много важни социални и икономически теми.“

Проф. д-р Татяна Хубенова-Делисивкова пожела успех на конференцията

Модераторът на събитието гл. ас. д-р Дияна Митева, катедра „Финанси“ (на снимката долу), изрази удовлетворението си, че тази конференция продължава да събира гости и участници и да се обсъждат толкова важни и интересни теми.

Акцентът на Седмата научна конференция беше върху новата нормалност след пандемичната криза и икономическите и социалните перспективи пред света. „Банкиране, кризи, валути“, „ Международна икономика“,  „Парична и финансова икономика“ бяха темите на трите сесии на събитието.

На международната онлайн среща своите позиции, мнения и гледни точки, свързани с монетарната и икономическата политика споделиха лектори от Франция, Великобритания, Германия, САЩ, Камерун, Бразилия и др.

Галерия снимки от Седма международна научна конференция по икономически и парични проблеми ...