УНСС с почетен знак на София

петък, 17 септември 2021 8:20

На извънредно тържествено заседание по случай Деня на София, Столичният Общински съвет гласува връчването на почетните звания на града. Столична община ще отличи УНСС с почетен знак на София по повод 100-годишния юбилей, който университетът отбеляза през 2020 година.

„Университетът за национално и световно стопанство – УНСС е най-голямото и най-старото висше икономическо училище в България. Със своята 100-годишна история е първото в Югоизточна Европа. В УНСС има 8 факултета, 500 преподаватели, от които 300 професори и доценти. Университетът е лидер в българската икономическа наука, а неговите преподаватели са авторитетни изследователи с признати научни приноси и публикации в авторитетни международни издания, ръководители и консултанти на много европейски, национални и университетски научноизследователски проекти. От създаването си досега възпитаници на УНСС са изявени личности в национален и международен мащаб“ се посочва в мотивите на кмета на Столична община Йорданка Фандъкова до Столичния общински съвет.

Сред отличените с почетен знак на София ще бъдат и Ваня Кастрева, началник на Регионално управление на образованието София-град, Народно читалище „Г.С.Раковски - 1925“, по повод 95 години от основаването му, НМА „Проф. Панчо Владигеров“ заради своя 100-годишен юбилей, който академията отбеляза през 2020-а, посланикът на Кралство Нидерландия Н.Пр. Беа тен Тъшър.

Столичният общински съвет гласува удостояването с титлата „Почетен гражданин на София“ и на 19 именити общественици, които през годините са допринесли за развитието на духа и прославата на столицата.

Галерия снимки от УНСС с почетен знак на София ...