Ректорът на УНСС с награда за грижа за хората с увреждания

петък, 23 март 2012 22:08

Награда за грижа към проблемите на хората с увреждания получи ректорът на университета проф. д.ик.н. Стати Статев. Тя му бе връчена по решение на Вашингтонската система на глобалните движения към ООН като една от десетте награди за 2012 г. от д-р Диана Инджова, председател на Центъра за психологически изследвания - национално представена неправителствена организация на хора с увреждания.

„Неговата силна воля направи много силно впечатление на Шерън Майлс, председател на Глобалното движение на хората с увреждания, и на Дона Стайгър, председател на Трибунала за престъпления срещу човечеството в областта на хората с увреждания, по време на срещата в УНСС през миналата година. При мониторинга си за България те се убедиха, че зад високите оценки и престижа на вашия университет стоят реални резултати”, каза при връчването д-р Инджова. „Това, което видяхме тук, е активността както на ръководството, така и на студентите. Убедихме се, че искате да помогнете. Затова нашето сътрудничество с УНСС ще продължи.“

С ректора бяха обсъдени конкретни идеи за подобряване на условията за хората с увреждания. Проф. Статев заяви, че се прави всичко възможно УНСС да бъде университетът, който създава най-добрите условия за тях. „Хората се събират, когато имат добри намерения в сърцата си. И когато личности като проф. Статев реализират такива идеи, това се превръща в позитивен модел за всички“, смята д-р Инджова.

проф. Статев, д-р Инджова, Людмил Велчев, Иван Николов
Ректорът проф. Статев, д-р Инджова, Людмил Велчев, 
ръководител на мозъчния тръст на организациите на хората с увреждания, 
и Иван Николов, експерт по проблемите на хората с увреждания в България и Европа.

Галерия снимки от Ректорът на УНСС с награда за грижа за хората с увреждания ...