УНСС вече има Футболен клуб

понеделник, 12 юли 2021 10:27

Официално събрание за учредяване на сдружение с нестопанска цел в обществена полза „Футболен клуб УНСС“ се проведе в зала „Академична“ на университета. Целта е административното запознаване с устава и взимане на решения за дейността на сдружението.

На събитието присъстваха ректорът проф. д-р Димитър Димитров, проф. д-р Цветана Стоянова, зам.-ректор по институционално и бизнес сътрудничество и студентски политики, доц. д-р Иван Стоилов, ръководител на катедра „Физическо възпитание и спорт“, доц. д-р Ралица Арсова, научен секретар на катедра „Физическо възпитание и спорт“, бившият ръководител на катедрата доц. д-р Спас Ставрев, Илиян Чабуклийски, секретар на Студентския съвет, а онлайн се включиха преп. Милен Гаджев от катедра „Физическо възпитание и спорт“ и Ангел Стойков, председател на Студентския съвет.

По време на учредителното събрание бе избран Управителният съвет, който да бъде вписан в официалния документ на сдружението. Негов председател е проф. д-р Димитър Димитров, членове са доц. д-р Спас Ставрев, преп. Милен Гаджев, Илиян Чабуклийски и Ангел Стойков.

Доц. Ставрев, проф. Стоянова, проф. Димитров, доц. Стоилов, доц. Арсова, Илиян Чабуклийски

Първата точка от дневния ред бе вземане на решение за учредяване на сдружение с нестопанска цел в обществена полза под наименованието „Футболен клуб на УНСС“, за което всички гласуваха положително. Срещата продължи с разглеждането на останалите точки и административното им изпълнение.

„Идеята УНСС да има футболен клуб предизвика голям интерес и затова учредяването му е една необходима стъпка. По този начин даваме възможност за още по-голямо развитие на спорта в университета“, коментира проф. Димитров.

„Първата и най-важна крачка е направена и ние сме много щастливи от този факт, защото вече сме изрядни административно и можем да участваме във всички състезания и турнири. Това ще даде възможност клубът да се включва в различни програми, разпоредени от Министерството на спорта и това е предпоставка за по-сериозни спортни резултати. С разрешаването на тази административна пречка се надявам да продължим да защитаваме успешно името, което сме завоювали в областта на футбола и спорта“, подчерта доц. Стоилов.

Галерия снимки от УНСС вече има Футболен клуб ...