ИСК даде сертификати на успешно завършили следдипломна квалификация служители на Агенция „Митници“

понеделник, 21 юни 2021 8:55

20 служители на Агенция „Митници“ получиха свидетелствата си за успешно завършена следдипломна квалификация „Международни икономически отношения и митническа политика" в ИСК при УНСС, по съвместна програма, която се провежда от близо 30 години от ИСК при УНСС и Националния учебен център на Агенция „Митници. Официалната церемония се състоя в зала „Тържествена“. С приветствено слово към специализантите се обърнаха проф. д-р Цветана Стоянова, зам.-ректор по институционално и бизнес сътрудничество и студентски политики, проф. д.н. Живко Драганов, директор на Института за следдипломна квалификация и Павел Тонев, директор на Агенция „Митници“.

Павел Тонев, проф. Цветана Стоянова, проф. д.н. Живко Драганов със специализантите

„За мен е огромно удоволствие да съм тук пред вас и да ви приветствам от мое име и от името на ректора проф. д-р Димитър Димитров, за вашето завършване на квалификационния курс по МИО. Нашите партньорски отношения с Агенция „Митници“ датират от много отдавна и се радвам, че вие сте избрали Института за следдипломна квалификация при УНСС за повишаване квалификацията на служителите на агенцията. Това е институт, който е познат в цяла България, с половинвековна история. В наше лице вие можете да откриете квалифицирани преподаватели, добра материална база и качество на обучението, утвърдило се през годините.

Уважаеми специализанти, поздравявам ви за това, че сте изявили желание за повишаване на вашите знания, умения и компетентности и не се съмнявам, че тази ваша стъпка ще доведе и до кариерното ви израстване!“, обърна се към специализантите проф. д-р Цветана Стоянова.

„Изключително се вълнувам да застана пред вас, не само като директор на Агенция „Митници“, но и като бивш възпитаник на УНСС. Наш основен приоритет е повишаване на образованието и квалификацията на служителите. Затова съм много радостен, че хора с възможности и качества като вас продължават развитието си в личен и професионален план“, поздрави специализантите Павел Тонев.

Специализантите бяха поздравени и от проф. д.н. Живко Драганов. Той благодари за съвместната работа и добрите дългогодишни отношения между Агенцията и УНСС и поздрави присъстващите за усърдната работа и успешното завършване, въпреки трудностите около пандемията.

На церемонията присъстваха още доц. д-р Иван Стойчев, дългогодишен директор на ИСК и проф. д-р Атанас Льондев, университетски преподавател по Финанси, Валутен, Митнически и Данъчен контрол в ИСК.

„С колегите успяхме взаимно да се справим с материята, която се изучаваше, макар и дистанционно. Бях приятно изненадан от избраните от вас теми за разрешаването на актуални и вълнуващи проблеми, които наистина могат да намерят своето приложение. Представянето ви беше на много високо ниво и този тържествен документ е доказателство за положения от вас труд“, подчерта проф. Льондев.

Церемонията продължи с връчване на сертификатите на специализантите от „Международни икономически отношения и митническа политика".

Галерия снимки от ИСК даде сертификати на успешно завършили следдипломна квалификация служители на ...