Младежи от фондация „Арете“ посетиха УНСС

вторник, 08 юни 2021 17:10

Дванайсетокласници от младежката фондация „Арете“ заедно с ръководителя на програма „Образователен и информационен център“ Снежина Славева-Василева посетиха и разгледаха УНСС с цел мотивация и запознаване с академичната среда. Това посещение е част от ежегодните дейности по Програмата, превърнали се в традиция поради добрите взаимоотношения между фондацията и нашия университет.

Младежка фондация “Арете” е организация, подпомагаща младежи с висок потенциал, които са ограничени от социални и икономически бариери в България и на Балканите. Фондацията работи за развитието на ангажирано гражданско общество и изграждане на ролеви модели в ромската общност, които се подкрепят помежду си за постигане на образователни, професионални и лични успехи.

Проф. д-р Мирослава Раковска, зам.-ректор по учебната дейност, посрещна бъдещите студенти в Тестовия център на университета и ги запозна с условията за прием и възможностите за бъдещо развитие: „Решихме да ви посрещнем тук, защото това е мястото, от което ще започне вашият път с полагане на кандидатстудентски изпити. При нас има огромни възможности за реализация, тъй като сме най-големият бизнес университет и нашите студенти са най-търсени в много направления, включително бизнес, администрация, предприемачество, икономика, право, журналистика и други. Тук сме като едно голямо семейство, където всичко се прави в името на студентите и нашите врати винаги са отворени за посещения от млади хора, готови да започнат своето висше образование при нас.“

Проф. д-р Мирослава Раковска

На среща с отдел „Кандидат-студенти“ и Междууниверситетския център за развитие на кариерата бъдещите студенти научиха за възможностите за кандидатстване, избора на специалности, както и за допълнителните удобства, създадени за обучаващите се в нашия университет, включително възможностите за стипендия, общежитие, спорт, пътуване и учене в чужбина чрез програмите на „Еразъм“ и ENGAGE.EU и функциите на електронната студентска книжка.

Благодарение на УНСС и фондацията, Георги Кирилов (на снимката долу), който завършва степен бакалавър „Бизнес информатика и комуникации“ е успял да реализира себе си. Преди 4 години участва в посещение, подобно на това и сега смята да запише магистратура в същата катедра. За него обучението в УНСС е на много високо ниво и той е удовлетворен от комуникацията с преподавателите. Работи като младши програмист в българската IT компания ТехноЛогика.

Георги Кирилов е един от многото примери за млади хора от ромски произход, успели да осъществят мечтите си с помощта на фондацията и нашия университет. За успешното партньорство между двете институции заслугите са на гл. ас. д-р Силвия Георгиева, зам.-директор по научноизследователската дейност на Института по предприемачество.

Напомняме ви, че приемът на студенти започва от 14 юни.

Специалностите, които УНСС предлага можете да видите тук.

Вече можете да кандидатствате при нас и онлайн оттук.

Информация за документи и такси можете да намерите тук.

Опознайте виртуално университета,

запознайте се с ръководството на Университета,

с деканите, с ръководителите на катедри и с преподавателите,

за да научите от първо лице предимствата на обучението в нашия университет на

#ИзбирамУНСС!

Галерия снимки от Младежи от фондация „Арете“ посетиха УНСС ...