Посланикът на Руската федерация Елеонора Митрофанова посети УНСС

четвъртък, 20 май 2021 17:25

Ректорът проф. д-р Димитър Димитров и Елеонора Митрофанова, посланик на Руската федерация в Република България, се срещнаха в УНСС. Посещението е по повод сключени споразумения за съвместна дуална програма между нашия университет и две руски висши учебни заведения.

Ректорът сподели, че УНСС вече си партнира с много международни университети и обмена на студенти по сключени програми е приоритет в подобни договори.

В момента се подготвят още две споразумения за магистърска програма „Бизнес иновации и мениджмънт“ с преподаване на руски език. Дуалната програма включва две години на преподаване, една в Русия и една в България.

На срещата се обсъди планираното сключване на индивидуална програма за обмен на студенти и предстоящото посещение на проф. Димитров в Москва .

Сред присъстващите бяха проф. д-р Мирослава Раковска, зам.-ректор по учебната дейност, доц. д-р Михаил Мусов, зам.-ректор по научноизследователска дейност и международно сътрудничество, проф. д-р Цветана Стоянова, зам.-ректор по институционално и бизнес сътрудничество и студентски политики, проф. д-р Николай Щерев, директор на Център за изследователски и образователни проекти и представители на руското посолство.   

Галерия снимки от Посланикът на Руската федерация Елеонора Митрофанова посети УНСС ...