Магистрите от специалност „Право“ получиха своите дипломи

сряда, 19 май 2021 18:28

На тържествена церемония в аула „Максима“ бяха връчени дипломите на магистрите от специалност „Право“ - випуск 2021. Официални гости бяха ректорът проф. д-р Димитър Димитров, председателят на Върховния административен съд Георги Чолаков и председателят на Алумни клуба на завършилите Юридическия факултет  Ивайло Енчев.

Церемонията откри доц. д-р Захари Троманов, декан на ЮФ на УНСС: „Нито за миг не съм се съмнявал във вас. Извървяхте дълъг и труден път, изпълнен с радости и разочарования. Връчваме ви тези дипломи, защото вие се справихте! Тръгвате си от университета със солидна подготовка, която да ви помага в професионалното развитие. Сигурен съм, че ще ни дадете още много поводи да се гордеем!“

Официално приветствие към абсолвентите отправи ректорът проф. Димитров: „Особено радостен съм, че сме днес тук очи в очи. Искаме да отбележим вашия принос за всичко, което сте постигнали през тези шест години, защото въпреки трудностите ние заедно се справихме със всичко. Сред вас има първенци с много високи оценки, а това е истинското призвание за труда ви. Сигурен съм, че вие ще го покажете и след това в професионалната си реализация, защото кадрите на УНСС постигат всички успехи, които си набележат.“

Приветствено и мотивиращо слово произнесе и Георги Чолаков: „Сърдечно благодаря на ректора за възможността да съм тук на този така специален ден за вас. Използвайки абревиатурата от името на вашия университет искам да отправя няколко пожелания. Успявайте Напук на Слабостите и Съмненията. Успявайте Наистина Със Сърце. И дори да ви звучи  тривиално, именно от вас ще зависи Утре да Направите Света Справедлив. Когато преди много години аз се дипломирах, председателят на Върховния съд каза, че може би сред нас седи бъдещият председател. Тогава не му повярвах, но се оказа, че беше прав. Колеги, вие завършвате един университет, който е дал достатъчно добри юристи и продължава да дава. Всичко зависи от вас – справедливостта трябва да бъде над всичко!“

„Това е един специален момент, който е повод за гордост на нашата общност. През настоящата година юридическият факултет навършва 30 години и ви пожелавам този юбилей да бъде добър орисник на вашия професионален път“, изпрати завършващите Ивайло Енчев.

Освен гостите, слово произнесоха и двама  от деветте отличници на випуска – Ирина Радиева и Магдалена Митова. Ирина емоционално върна своите колеги към спомени от студентството, в които са обикаляли коридорите в търсене на кабинети и са будували над учебниците. „Всеки край е и ново начало! Предстои ни дълъг път, но от нас зависи да не се отказваме и да се борим докрай“.

„Изминалите шест години се изнизаха много бързо и през тях научихме много. Благодарим на всички наши преподаватели, които се стараеха и даваха максимума от себе си, за да получим добра основа, върху която да градим“, каза в словото си Магдалена. Тя пожела на колегите си да са смели, борбени и сигурни в това, че най-доброто предстои.

От издателство „Сиела“ връчиха подаръци на първенците на випуска. За тримата най-добри издателството предоставя едногодишен абонамент, а останалите отличници получиха персонализирани подаръци. Деветимата най-добри от випуска на Юридическия факултет тази година са Ирина Радиева, Магдалена Митова, Мария Атанасова, Стелиана Станева, Теодора Бочева, Петромир Андреев, Ирина Пейчева, Йоана Стоянова и Александра Иванова.

Галерия снимки от Магистрите от специалност „Право“ получиха своите дипломи ...