Седма международна научно-практическа конференция „Недвижими имоти & Бизнес” 2021

петък, 14 май 2021 18:59

Седмата международна научно-практическа конференция „Недвижими имоти & Бизнес” 2021, организирана от катедра „Недвижима собственост” съвместно с FIABCI INTERNATIONAL под патронажа на ректора на УНСС проф. д-р Димитър Димитров, се проведе изцяло онлайн, което позволи включването на много международни участници. Събитието откри научният секретар на катедра „Недвижима собственост” доц. д-р Драгомир Стефанов, който беше модератор на конференцията. Той поздрави участниците и благодари за проявения интерес и огромния брой подадени доклади.

От името на основния организатор на събитието – катедра „Недвижима собственост“, нейният ръководител доц. д-р Георги Забунов, приветства участниците в конференцията на руски и английски език: „Благодарение на нашите партньори от FIABCI INTERNATIONAL, тази конференция вече официално е международна и всеки ще има възможността да общува с чуждестранни участници“, подчерта доц. Забунов.

От името на Mrs. Kateryna Pylypchuk, председател на Организационния комитет на конференцията от страна на FIABCI INTERNATIONAL, Иван Велков, председател на УС на Българската фасилити мениджмънт асоциация (БГФМА), изрази признателност към УНСС като най-уважаваната икономическа институция в България и благодари за възможността FIABCI INTERNATIONAL да бъде съорганизатор на събитието.

С приветствено слово към участниците в конференцията се обърна ректорът на УНСС проф. д-р Димитър Димитров: „За мен е голяма чест да открия тази конференция и да приветствам участниците. Винаги съм се възхищавал от ентусиазма и усилията, които катедра „Недвижима собственост“ проявява по отношение на цялата си дейност. Бизнесът с недвижими имоти е необятен, свързан с много различни дейности и функции, а точно нашият университет подготвя специалисти с необходимите качества и умения за всяка една от тези дейности. Радвам се, че днешната конференция е не само успешно организирана онлайн, но вече е и международна“.

„Въпреки че продължаваме да работим в онлайн среда, ние се адаптирахме бързо и съумяхме да се справим с предизвикателствата. Мероприятията на катедра „Недвижима собственост“ винаги са се отличавали с висок професионализъм и изключително качество“, поздрави участниците доц. д-р Димитър Благоев, декан на Бизнес факултета на УНСС.

Председателят на Студентския съвет Ангел Стойков приветства организаторите за успешното осъществяване на конференцията. Той отправи сърдечни поздрави към всички участници като възпитаник на катедрата и изрази радостта си, че въпреки условията на пандемия, той и колегите му имат възможността да чуят интересни и важни изследвания.

Доц. д-р Тодор Райчев, ръководител на катедра „Бизнес, инвестиции, недвижими имоти“ в Икономическия университет - Варна, поздрави участниците в конференцията като изрази радостта си от ползотворното сътрудничество с катедра „Недвижима собственост“ по линия на научно-изследователската работа.

Поздравителни адреси към катедрата-организатор представиха и нейните партньори от бизнеса - г-н Добромир Ганев, председател на НСНИ, г-жа Изабела Клисарска, изпълнителен директор на Агенция за недвижими имоти „Явлена“, г-н Антон Андонов, изпълнителен директор на „ЕРА България“ и г-н Христо Георгиев, собственик на „iHome Real Estatе“.

В тазгодишното издание в конференцията се включиха рекорден брой участници – над 50. Събитието продължи с представянето на докладите, засягащи разнообразни теми в сферата на недвижимата собственост и бизнеса. Освен от УНСС, разработките си представиха участници от Нов български университет, Софийския университет „Св. Климент Охридски“, Икономическия университет - Варна, Русенския университет „Ангел Кънчев“, Санкт-Петербургския държавен транспортен университет „Император Александър I“, Санкт-Петербургския държавен икономически университет и др.

Галерия снимки от Седма международна научно-практическа конференция „Недвижими имоти & Бизнес” 202 ...