Посланикът на Япония Н. Пр. Нарахира Хироши посети УНСС

сряда, 12 май 2021 16:11

Ректорът на УНСС проф. д-р Димитър Димитров и Н. Пр.  Нарахира Хироши, извънреден и пълномощен посланик на Япония в Република България, обсъдиха възможностите за развитие на сътрудничеството в образователната и научноизследователската сфера.

Разгледани бяха възможностите за партньорство между УНСС и японски бизнес университети, чрез осъществяване на мобилност, разработка на проекти, научни изследвания и организиране на съвместни конференции и инициативи.

Обсъдени бяха и перспективите УНСС да предоставя съответната експертна техническа помощ на японски фирми, които имат желание да инвестират в България.

Проф. Димитър Димитров и Н. Пр. Нарахира Хироши

Това е първото посещение на Н. Пр. Нарахира Хироши в университета. Визитата е продължение на официалната среща проведена на 23 април 2021 г. в резиденцията на японския посланик, където УНСС бе награден с почетна грамота на министъра на външните работи на Япония за 2020 г. Отличието бе връчено за важната роля, която университетът играе  в сътрудничеството между Япония и България в областта на развитието на малките и средни бизнеси под Инициативата за сътрудничество със Западните Балкани, чието начало бе поставено от правителството на Япония.

Галерия снимки от Посланикът на Япония Н. Пр. Нарахира Хироши посети УНСС ...