УНСС участва в кампанията „Висше образование в България - разумният избор“

понеделник, 26 април 2021 12:05

Информационна кампания „Висше образование в България - разумният  избор“ се проведе през уикенда. Ученици от 137-те български училища в чужбина, чрез посолствата, бяха поканени на онлайн среща с българските университети. Министерството на образованието и науката, Българското посолство в Кипър, Асоциацията на българските училища в чужбина и българското училище „Родна стряха“ - Кипър бяха съорганизатори на тази втора онлайн информационна кампания за популяризиране на българското висше образование. Участваха 12 български университета.

Културното аташе на българското посолство в Кипър Благомир Бацанов приветства участниците

На втората онлайн среща желаещите да получат изчерпателна информация за специалностите, начина на кандидатстване в УНСС и необходимите документи, бяха три пъти повече отколкото на първата онлайн среща, проведена през месец март.

По време на втората онлайн среща

В онлайн „стаята“ на УНСС слушаха и задаваха въпроси кандидат-студенти от Ирландия,  Кипър, Молдова, Северна Македония и други.

По време на информационната среща Мария Божкова, старши експерт в отдел „Кандидат студенти“,  детайлно запозна участниците с нормативната рамка, условията и реда за кандидатстване на чуждестранни студенти в УНСС, както и с материално-техническата база на университета.

Д-р Кристиан Желев, координатор по международното сътрудничество, акцентира в своето изложение върху предимствата на специалностите, преподавани в университета.

„На база на международния опит, който имам, мога да кажа, че нашите програми с нищо не отстъпват на равнището на преподаване във водещи световни университети. Казусните подходи, симулационните и игрови модели, които използваме в хода на обучение, помагат на студентите по-пълноценно да изградят връзката теория – практика и да успеят да приложат наученото в реална бизнес среда“, каза д-р Желев (на снимката долу).

По време  срещата  бяха представени дуалните бакалавърски и магистърски програми, както и богатите възможности за сертифициране от международни организации, които някои специалности в университета предлагат.

„Изключително много благодаря на всички бъдещи колеги за това, че бяхте активна аудитория и най-вече за положителната оценка относно  полезността на срещата. Искам да изкажа специална благодарност на г-жа Мария Божкова за проявения професионализъм и за това, че успя да обясни на разбираем език на нашите бъдещи колеги сложната регулаторна рамка!“, обобщи координаторът по международното сътрудничество на УНСС, след получените добри отзиви от учениците за събитието.

Галерия снимки от УНСС участва в кампанията „Висше образование в България - разумният избор“ ...