Завърши Националното състезание по приложна информатика

събота, 17 април 2021 16:29

Тестовият център на УНСС посрещна силно мотивирани и творчески настроени средношколци, готови да покажат знания и умения в областта на приложната информатика.

„Драги ученици, искам да ви покажа какъв хубав избор сте направили. Вие влязохте през голямата врата на Тестовия център на УНСС, която за вас открива пътя към сбъдването на мечтите ви и сте избрали състезание, с помощта на което да ги реализирате, защото другата врата зад мен води директно в университета. Желая ви успех!“, обърна се към участниците в Националното състезание по приложна информатика проф. д-р Камелия Стефанова, ръководител на катедра „Информационни технологии и комуникации".

Проф. д-р Мирослава Раковска, зам.-ректор по учебната дейност (вдясно) и проф. д-р Камелия Стефанова откриват състезанието

Зам.-ректорът по учебната дейност проф. д-р Мирослава Раковска приветства средношколците от името на ректорското ръководство с думите: „От една година всички наши студенти учат онлайн. Ние провеждаме обучението онлайн благодарение на нашите специалисти, които преди години са се обучавали в сферата, в която вие искате да учите. Днес, повече от всякога, виждаме колко важна област на науката е предметът на настоящото състезание. Искрено ви благодаря и ви приветствам и от името на ректора на УНСС проф. д-р Димитър Димитров за смелостта и куража да се явите на това състезание.“

Състезанието се проведе под формата на електронен изпит. В продължение на 50 минути участниците решаваха тест, включващ 30 въпроса. Участваха средношколци от различни училища в страната, като най-много бяха представителите на СПГЕ „Джон Атанасов” и НПГПТО „М. В. Ломоносов“ – гр. София.

По време на изпита бяха спазени всички противоепидемични мерки, измерване на температурата на входа, спазване на необходимата дистанция и строг контрол за носене на маски.

На откриването на състезанието присъстваха г-н Валери Дикльовски, директор на дирекция „Информационни технологии", доц. д-р Любен Боянов от катедра „Информационни технологии и комуникации“, проф. д-р Камелия Стефанова, проф. д-р Мирослава Раковска, проф. д.ик.н. Валентин Кисимов, директор на Центъра за компютърни иновативни системи, г-жа Петя Байчева, административен секретар на катедра "Информационни технологии и комуникации" (отляво надясно)

Учениците споделиха своите планове и мотиви да участват в състезанието.

Според Ванеса Станкова от ПГ „Д-р Иван Панов“ - гр.Берковица, УНСС предлага много добри програми и тя решава да участва, защото иска да се развива и има много голяма мотивация да продължи обучението си в университета.

Александър Йорданов от НПГПТО „М. В.Ломоносов“ – гр. София сподели, че за него участието в състезанието е важно, защото има интерес към информатиката и се надява да стане студент в УНСС.

Ванеса Станкова от ПГ „Д-р Иван Панов“ - гр.Берковица и Александър Йорданов от НПГПТО „М. В.Ломоносов“ – гр. София

Победители в Националното състезание по приложна информатика са:

Аделина Владимирова Димитрова

Алекс Владимиров Коновалов

Александър Тодоров Вълчанов

Александър Йорданов Йорданов

Антонио Николаев Петков

Богомил Георгиев Ненковски

Бранимир Момчилов Йотов

Бранислав Владимиров Владимиров

Валентино Петков Александров

Ванеса Кирилова Станкова

Георги Цветомиров Ценов

Георги Юлий Златев

Георги Антонов Трапов

Георги Бисеров Ценков

Димитър Георгиев Малинов

Емануела Емил Пенкова

Ивайло Йонков Донев

Ивайло Петров Игнатов

Иван Кирилов Кирилов

Калоян Любомиров Димитров

Кристиян Илиянов Сотиров

Лъчезар Мариянов Диреков

Любен Стефанов Ефтимов

Марио Димитриос Дианелос

Мартин Захариев Йоцов

Мартин Валериев Василев

Мартин Георгиев Игнатов

Мирослав Иванов Агопян

Мишел Едуард Николов

Никола Петьов Шопов

Николай Симеонов Петрунов

Петър Ангелов Костадинов

Радостин Пламенов Фичеров

Светослав Кирилов Цуцуманов

Светослав Василев Илиев

Стефан Иванов Стефанов

Теодор Самуилов Каракашев

 

Честито на победителите!

    

Галерия снимки от Завърши Националното състезание по приложна информатика ...