Младежките делегати на ООН – легитимният глас на младите хора в България

четвъртък, 08 април 2021 11:54

Теодора Стаменова, първокурсничка в специалност „Политология“, е част от екипа на Българските младежки делегати на ООН в поднаправление „Връзки с обществеността“. Вестникът на УНСС разказва за нея в новия си брой.

Идеята за включването в екипа на младежките делегати към ООН се е появила след конкурс за набиране на екип, подпомагащ делегатите Тодор Рогошев и Кристиана Стоянова. Теодора Стаменова решила да участва, тъй като споделя целите и мисията на организацията. Част от изискванията към кандидат-делегатите са познания в дадената сфера, споделяне на едни и същи цели и идеали, както и владеенето на английски език. Нейната работа, като част от поднаправление „Връзки с обществеността“, е да популяризира дейността на делегатите в социалните мрежи и медии.

„Свобода, толерантност, уважение, отговорност – част от ценностите, върху които се изгражда работата ни“, казва Теодора. Освен отговорностите, които идват с позицията на младежки делегат, се откриват и много нови възможности. Младежите, избрани да бъдат част от делегацията на България на Общото събрание на ООН в Ню Йорк, както и на заседанията на Комисията за социално развитие, представят интересите на българските младежи в държавен и световен аспект. Теодора Стаменова споделя, че наученото й помага много в дисциплините, които изучава в университета. На въпроса какво я вдъхновява и на какво дължи успеха си дотук, тя отговаря: „Вярвам в себе си. Но не с онази романтична вяра, според която можем да местим планини и да летим, а с една напълно реална оценка на възможностите си. Според мен човек трябва първо сам да повярва в това, което може, за да може да му повярват и останалите. Това, което ме вдъхновява, е резултатът от положените усилия.“

Цялата статия за нея можете да прочетете във Вестник на УНСС“.

Още теми в броя:

Александър ДИМИТРОВ спечели националния приз „Студент на годината“ в категория „Стопански науки“

Студентите в дистанционна форма на обучение ще имат право на общежитие

Съвместими ли са работата и образованието?

Историята на ст. преп. д-р ЕЛЕНА МОНЕВА: От национал на България до шампион в Дания

Галерия снимки от Младежките делегати на ООН – легитимният глас на младите хора в България ...