В отговор на пандемията – УНСС провежда активна дигитална кандидатстудентска кампания

петък, 19 март 2021 9:35

УНСС провежда активна кандидатстудентска кампания дигитално. Включени са редица онлайн събития, насочени към близък диалог с кандидат-студенти от цяла България.

През уикенда представители на УНСС участваха в „Ден на професиите“, събитие, организирано от Ротаракт клубовете в България, а през седмицата се проведоха онлайн срещи със зрелостници от различни училища в страна.

В инициативата на Ротаракт клубовете в България - „Ден на професиите“, чиято цел е кариерно ориентиране на учениците, от УНСС взеха участие Богомила Корманова и Ивайло ИлиевБогомила е студент в магистърската специалност „Финанси, счетоводство и финансов контрол с преподаване на английски език“. Тя е единият от двамата български младежки делегати към ООН с мандат 2019-2020 г. Била е стажант в Посолството на САЩ и Националния осигурителен институт (на снимката долу).

Ивайло Илиев е главен асистент в катедра „Управление“ (на снимката горе).

Идеята на инициативата е професионалисти от различни сфери да разкажат за своята реализация и какви възможности и препятствия се крият пред младите. Учениците имаха възможност да задават въпроси и разговарят с всеки един от вече утвърдените професионалисти.

През седмицата кандидатстудентската кампания в УНСС продължи с дигитални срещи с ученици от цялата страна. Независимо от неприсъственото обучение, в онлайн срещите се включиха зрелостници от Гимназията с преподаване на английски „Гео Милев“, Бургас; Езиковата гимназия „Иван Вазов“, Пловдив; Природо-математическата гимназия "Проф. Емануил Иванов", Кюстендил; Математическата гимназия "Баба Тонка", Русе; Националната Априловска гимназия, Габрово и др.

Модератор на част от срещите беше Атанас Димитров, главен експерт звено „Кариера и професионално развитие“ (на снимката в средата), заедно с Ангел Стойков, председател на Студентския съвет и Мария Божкова, старши експерт „Маркетинг“
Доц. д-р Зорница Йорданова (вдясно) е модератор на останалите срещи, в които взе участие и Радостина Петрова, началник-отдел „Кандидат-студенти“

В дигиталната кампания „#ИзбирамУНСС“ са включени над 135 училища в страната и още 36, които са членове на Асоциацията на икономическите училища в България. Чрез различни активности те се запознават с възможностите, които предлага Бизнес университет №1 в България и Югоизточна Европа.

Анета Христова, пиар на Студентски съвет (вдясно) разказа на съучениците си от Априловската гимназия в Габрово за предимствата на обучението в УНСС

В проведените през седмицата срещи с 12-класниците от цялата страна беше обсъдено какви специалности могат да избират, как да кандидатстват, на какви изпити могат да се явят, както и условията за международни стажове и програми. Екипът на УНСС запозна зрелостниците и с дейността на Студентския съвет, материалната база на университета, възможностите за спорт и други теми, които интересуват младите хора.

Председателят на Студентския съвет Ангел Стойков показа на учениците своята електронна студентска книжка, която е патент на университета и представлява комбинация от данни от студентската книжка, международната банкова карта и картата за международно разпознаване като студент. Той пожела на всички да ги види като свои колеги в УНСС наесен.

Училищата, които искат да заявят онлайн среща с екипа на УНСС, могат да се свържат на тел: 02 8195 354, 02 8195 348 или на имейл: [email protected]

Галерия снимки от В отговор на пандемията – УНСС провежда активна дигитална кандидатстудентска кам ...