Жребият за юбилейния XXV турнир по тенис за „Купата на ректора на УНСС“ бе изтеглен онлайн

петък, 05 март 2021 9:00

Жребият за юбилейния XXV турнир по тенис за „Купата на ректора на УНСС“ бе изтеглен онлайн. Събитието беше излъчвано директно на фейсбук страницата на катедра „Физическо възпитание и спорт“: УНСС-Катедра „ФВ и спорт“/UNWE-Sportdepartment.

В тегленето на жребия участваха доц. д-р Спас Ставрев, ръководител на катедра „Физическо възпитание и спорт“, проф. д-р Георги Янков, председател на Академичния спортен клуб „Св. Георги Победоносец“, доц. д-р Марко Димитров, спортен директор на турнира и преп. д-р Ива Гигова.

Доц. д-р Спас Ставрев

Проф. Янков (на снимката долу) разказа за учредяването на Академичния спортен клуб на преподавателите и служителите от УНСС „Св. Георги Победоносец“ през 1996 г. Той уточни, че през последните четири години турнирът вече официално се организира съвместно от Клуба и катедра „Физическо възпитание и спорт“.

Доц. Димитров (на снимката долу) обясни, че тази година турнирът ще се състои в 3 варианта: турнир по двойки, индивидуален турнир за мъже и за първа година - индивидуален за жени. Мачовете ще се провеждат до 10 гейма, финалите ще бъдат два от три гейма. В турнира по двойки са се записали 28 участници. В индивидуалния турнир за мъже участват 16 състезатели, а в женския  - 5. Турнирът ще стартира през м. март и ще продължи до началото на м. ноември 2021 г. поради спазване на противоепидемичните мерки, уточни доц. Димитров.       

Преп. д-р Ива Гигова

Галерия снимки от Жребият за юбилейния XXV турнир по тенис за „Купата на ректора на УНСС“ бе изтег ...