Споразумение за сътрудничество между УНСС и БАН (ИЕЕС)

петък, 29 януари 2021 9:46

Ректорът проф. д-р Димитър Димитров и проф. дхн Евелина Славчева, директор на Института по електрохимия и енергийни системи „Академик Евгени Будевски“- БАН (ИЕЕС), подписаха споразумение за сътрудничество.

„Обсъждаме възможностите за съвместно кандидатстване по европейски проекти, както и дуалните докторантури“, коментира проф. Димитров.

„Опитваме се да комбинираме експертизата на двете организации. Нашият институт специализира в изследванията с възобновяема енергия и участието в големи проекти, включително и по линия на европейските програми, а това изисква задълбочени икономически анализи. Смятаме, че една симбиоза между двете организации би била полезна“, заяви проф. Славчева.

При подписването на споразумението присъстваха зам.-ректорът по институционално и бизнес сътрудничество и студентски политики проф. д-р Цветана Стоянова и доц. д-р Нончо Димитров, зам.-декан по качеството и международното сътрудничество на факултет "Икономика на инфраструктурата" и координатор на споразумението (на снимката долу).

УНСС и БАН (ИЕЕС) ще обединяват усилията си за осъществяване на съвместна дейност и сътрудничество в научноизследователската, научно-приложната, експертната и информационната дейност в рамките на национални и международни програми, съвместно участие в национални и международни научни конференции, симпозиуми, семинари и проекти.

Мисията на ИЕЕС - БАН е да изгражда, развива и съхранява потенциал от научни знания за производство, внедряване и експлоатация на съвременни ефективни технологии за електрохимични енергийни системи и обучение на високо специализирани кадри с експертни и консултативни възможности на национално и международно ниво. Повече от пет десетилетия в ИЕЕС се извършват изследователски дейности в областта на фундаменталната и приложна електрохимия.

Галерия снимки от Споразумение за сътрудничество между УНСС и БАН (ИЕЕС) ...