Министърът на културата Боил Банов посети УНСС

четвъртък, 28 януари 2021 14:15

Министърът на културата Боил Банов посети днес УНСС по покана на ректора проф. д-р Димитър Димитров. Двамата обсъдиха сътрудничеството между образованието и културата и неговото още по-силно активизиране в изпълнение на последователната политика на разширяване на образователната среда на учащите се във връзка и с тяхната успешна професионална реализация.

Проф. д-р Цветана Стоянова, министър Боил Банов, проф. д-р Димитър Димитров

Министър Банов разгледа аулата, библиотеката и откритото след обновяване през декември 2019 г. телевизионно студио на университета. В него под ръководството на доц. д-р Стела Ангова се обучават студенти от катедра „Медии и обществени комуникации“, създава се и аудиовизуално съдържание за университетските медийни платформи. Министър Банов сподели, че подобен опит е изключително важен за младите хора, а и е инвестиция в тяхното бъдеще, тъй като ги учи на специален вид комуникация. Г-жа Десислава Милушева, директор на  „Университетска библиотека”, също представи накратко дейността, като очерта ролята на информационните технологии в библиотечната дейност.

Обновеното телевизионно студио на УНСС е инвестиция в по-добрите комуникационни умения на студентите, отбеляза министър Банов

Заедно със зам.-ректора проф. Цветана Стоянова бяха обсъдени и възможностите най-голямата зала на университета - аула „Максима“, да се превърне в сцена, осигуряваща достъп до качествена културна продукция от различни изкуства не само за студентите от УНСС, но и за Студентски град.

Според проф. Димитров възможностите за по-тясно сътрудничество с Министерство на културата са големи. Той изрази задоволство, че още на днешната среща са набелязани конкретни стъпки. 

В края на срещата министър Банов и проф. Димитров планираха следващата седмица провеждането на видеоконферентна среща с представители на Съвета на ректорите на висшите училища в Република България. На нея ще бъде обсъдено развитието на университетските библиотеки, възможностите за тяхната дигитализация и обогатяване на библиотечните им фондове.

Галерия снимки от Министърът на културата Боил Банов посети УНСС ...