Меморандум за сътрудничество между УНСС и БГФМА

сряда, 27 януари 2021 17:37

Ректорът проф. д-р Димитър Димитров и г-н Иван Велков, председател на Управителния съвет на Българската фасилити мениджмънт асоциация (БГФМА), подписаха меморандум за сътрудничество между двете институции.

„Нашите студенти ще имат възможност за добри фасилити мениджмънт практики. За нас това е обогатяване и разнообразяване, което изисква инициативност и от двете страни“, заяви проф. Димитров.

„С опита и възможностите, които сме натрупали в корпоративния сектор, и с прекрасните ни отношения с УНСС, този меморандум официализира общите ни усилия да подобрим средата и възможностите на студентите за кариерно развитие. Нашата професия дава шанс за подобряване на здравния фонд и на неговото управление в един съвременен, модерен и здравословен план“, посочи г-н Иван Велков.

Меморандумът има за цел да осигури по-добри възможности за кариерно развитие и реализация на студентите от УНСС чрез посещения на място, срещи с практици, организация на учебни и преддипломни стажове и практики, трудови борси, организиране на публични лекции и други инициативи в техен интерес.

В документа е посочено още, че ще се провеждат консултации от страна на членове и партньори на БГФМА по отношение въвеждането на добри практики за управление на сградния фонд на УНСС и стопанисваните от него студентски общежития и други сгради. Проектът включва съвместно разработване и изпълнение на програми, партньорство при изследвания в областта на фасилити мениджмънта и обмен на информация между двете страни. 

На подписването присъстваха зам.-ректорът по институционално и бизнес сътрудничество и студентски политики проф. д-р Цветана Стоянова и доц. д-р Драгомир Стефанов, главен секретар по социално-битови въпроси на учащите и чуждестранни студенти и координатор по меморандума за сътрудничество между УНСС и БГФМА (на снимката горе).

Българската фасилити мениджмънт асоциация (БГФМА) е професионалната организация на фасилити мениджмънт специалистите в България. Като активен член на EuroFM и IFMA, организацията участва и организира различни събития на международно ниво. Сътрудничеството на Асоциацията с правителствени и местни власти дава на БГФМА възможността да участва в дискусията относно законодателни промени, касаещи професионалното управление на имоти, процеси, материални активи и инфраструктура. Работейки в тясно сътрудничество с университети в страната, БГФМА участва в подготовката на бакалавърски и магистърски програми в областта на недвижимата собственост и фасилити мениджмънта, а също така осигурява като лектори изтъкнати ФМ бизнес лидери.

Галерия снимки от Меморандум за сътрудничество между УНСС и БГФМА ...