KPMG споделя със студентите на УНСС: Влиянието на COVID-19 върху бизнеса и икономиката

понеделник, 09 ноември 2020 15:43

Темата на публичната онлайн лекция, която лектори на KPMG изнесоха пред студентите на УНСС, бе „Влиянието на COVID-19 върху бизнеса и икономиката”. Гостите бяха приветствани от проф. Снежана Башева, ръководител на катедра „Счетоводство и анализ“ и инициатор на лекцията. „Партньорството с KPMG e чест и отговорност. За нашите студенти прекият контакт с бизнеса е безценен. Това е един от основните начини те да се информират за настъпилите и предстоящите промени в бизнес средата и за това какво ще се очаква от тях в т.нар. нова нормалност след COVID-19“, заяви проф. Башева при откриването.

Лектори на KPMG бяха г-жа Мария Пенева, съдружник „Одит“, и г-н Пламен Вълнев, директор „Одит“. Те представиха и резултатите от глобално проучване на KPMG, проведено сред 1 300 изпълнителни директори по целия свят, което предлага уникален поглед за променящите се нагласи във връзка с развилата се пандемия. През януари и февруари т.г., преди ключовите пазари да започнат да усещат пълното въздействие на противоепидемиологичните мерки, е направено първоначалното проучване, което обхваща 1 300 мениджъри. През юли и август е проведено последващо проучване на мнението на 315 изпълнителни директори, за да се проследи динамиката в разбирането за COVID кризата. Акцент от резултатите е, че според повечето лидери на водещи компании с развитието на кризата „рискът, свързан с управлението на талантите”, се превръща в най-голямото предизвикателство за растеж през следващите три години.

Г-жа Мария Пенева
Г-н Пламен Вълнев

Възможностите за кариерно развитие в глобална среда, с достъп до международни ресурси и познание представиха г-жа Милена Клисарска, старши мениджър „Човешки ресурси“, и г-жа Валерия Бочева, мениджър „Човешки ресурси“ в KPMG. Те разказаха как се е променил процесът по подбор на персонал в онлайн среда и как се откриват таланти в новата работна реалност.

Следващата публична онлайн лекция, която катедра „Счетоводство и анализ“ и KPMG организират, е насрочена за 10 ноември т.г., 18.00 ч.

Изтегли: KPMG 2020 CEO Outlook: COVID-19

Събитията се организират в рамките на договора за сътрудничество между УНСС и KPMG България с координатор доц. д-р Михаил Мусов, научен секретар на катедра „Счетоводство и анализ“. KPMG в България (kpmg.com/bg) е създадена през 1992 г. В момента в нея работят 300 служители в два офиса в София и Варна, които предоставят одиторски, данъчни, правни и консултантски услуги на местни и глобални клиенти в цялата гама от секторите на икономиката.

Галерия снимки от KPMG споделя със студентите на УНСС:  Влиянието на COVID-19 върху бизнеса и икон ...