Ректорът проф. Димитров: Подписахме споразумение между най-големия университет и най-голямата работодателска организация

петък, 23 октомври 2020 10:15

Ново споразумение за сътрудничество между Университета за национално и световно стопанство и Конфедерацията на работодателите и индустриалците в България (КРИБ) подписаха ректорът проф. д-р Димитър Димитров и г-н Кирил Домусчиев, председател на УС на КРИБ. На официалната церемония присъства зам.-ректорът проф. д-р Цветана Стоянова.

„Мисля, че това е перфектното партньорство между бизнеса и образованието - най-големия университет и най-голямата работодателска организация, заяви ректорът. - Сътрудничеството продължава вече пет години, изразявайки се в стажове, стажантски програми, възможности за нашите студенти. Заедно ние правим всичко това за нашите студенти и за българския бизнес. Имаме желание и потенциал всичко това да продължава“.

Д-р Димитър Белелиев, председател на Контролния съвет на КРИБ, г-н Евгений Иванов, изпълнителен директор на КРИБ, г-н Кирил Домусчиев, проф. Димитър Димитров, проф. Цветана Стоянова, д-р Иван Вутов, зам.-председател на КРИБ, и г-н Иван Папазов, член на УС на КРИБ (от ляво надясно)

„Правим това подписване във важен ден - деня на годишното Общо събрание на КРИБ и в годината на 100-годишния юбилей на Университета за национално и световно стопанство. Искам още веднъж да ви поздравя с този значим юбилей и във ваше лице да поздравя всички преподаватели, студенти и бивши възпитаници, с които се гордеете, а и те се гордеят с УНСС, заяви г-н Кирил Домусчиев. - Радостни сме, че ръководената от вас академична институция, която е най-големия държавен университет в България с национален и международен престиж, е член на нашата конфедерация. Извънредната обстановка ни обедини още повече, защото знаем, че никой не може да се справи сам в кризата, ако няма подготвени млади кадри със солидно образование, профилирано и насочено към нуждите на българската икономика. Убеден съм, че ползотворното партньорство между КРИБ и УНСС ще продължи и че заедно ще преодоляваме изпитанието пред българската икономика.“

Ректорът проф. Димитър Димитров връчи юбилейни плакети „100 години УНСС“ на г-н Кирил Домусчиев, на г-н Евгений Иванов, изпълнителен директор на КРИБ, и на г-н Иван Папазов, член на УС на Конфедерацията (на снимките долу).

Координатор по изпълнение на споразумението от страна на УНСС е проф. д-р Цветана Стоянова.

Първото споразумение между УНСС И КРИБ беше подписано през 2016 г. Реализирани бяха множество инициативи, свързани с представяне на стажантски програми за фирми-членове на КРИБ за студентите на УНСС и организиране на кръгли маси с лектори и ръководители на големите работодатели от Конфедерацията.

Галерия снимки от Ректорът проф. Димитров: Подписахме споразумение между най-големия университет и ...