Приключи Спортният турнир 2020, посветен на 100-годишния юбилей на УНСС

сряда, 21 октомври 2020 9:08

С официална церемония и награждаване приключи едно от най-мащабните спортни събития на УНСС - Спортният турнир 2020, който се проведе под патронажа на ректора проф. д-р Димитър Димитров и за осемнадесета поредна година се организира от Студентския съвет. В тазгодишното спортно издание, посветено на 100-годишния юбилей на университета, нашите студенти се състезаваха в пет дисциплини: футбол, баскетбол, тенис на маса, стрийт фитнес и маратон.

На церемонията по награждаването присъстваха зам.-ректорът проф. д-р Цветана Стоянова, Даниел Парушев председател на Националното представителство на студентските съвети, председателят и секретарят на Студентския съвет на УНСС – Ангел Стойков и Илиян Чабуклийски, Видин Кирков, председател на Студентския съвет на Медицинския университет – София (на снимката долу).

Победителите в турнира с проф. Цветана Стоянова, Даниел Парушев, Ангел Стойков, Илиян Чабуклийски и Видин Кирков

На големия финал във футбола сили премериха отборите на „Четниците“ и „Bad gones”. С резултат 5:1 отборът на „Bad gones” стана абсолютен шампион. В двубоя за третото и четвъртото място един срещу друг се изправиха отборите на „Нестабилните“ и „Комплексарите“. Отборът на „Нестабилните“ надделя над своя съперник с 5:0 и заслужено зае третото място.

На отборите от финалната тройка медалите връчи Даниел Парушев. Купата на ректора „Шампион на Футболен турнир 2020“ бе връчена от проф. д-р Цветана Стоянова (на снимките долу). Отборите победители получиха и парични награди от ректора проф. д-р Димитър Димитров.

Като най-добър вратар беше отличен Явор Димитров от „Bad Gones“, а голмайсторският приз отиде при Пламен Тодоров, който реализира 15 гола за „Bad Gones”. Най-добър състезател е Илиян Николов от „Четниците“.

В баскетболния турнир победител е отборът на УНСС, следван от  отбора „София 23“, а бронзът отиде при отбора „АДМ”.

Във финалното класиране на стрийт фитнеса първото място зае Михаил Иванов с 283 т., следван от Иван Чанков с 240 т. и Росен Господинов с 232 т.

В маратона най-добре се представиха Трифон Илиев и Едис Ихсан, които финишираха с еднакво време - 14:32:00, следвани от Стефан Куртев - 15:11:00, и Здравко Овчаров – 16:11:00.

В спортния турнир по тенис на маса победител стана Атанас Пищалов, следван от Пламена Стоянова и Симона Йорданова.

Над 200 студенти се включиха в юбилейния турнир, а организаторите обявиха, че от неговото начало (през 2004 г.) досега са участвали повече от 6000 студенти от УНСС, което го превръща в най-голямото университетско спортно събитие.

Галерия снимки от Приключи Спортният турнир 2020, посветен на 100-годишния юбилей на УНСС ...