Меморандум за сътрудничество между УНСС и Камарата на професионалните оценители

четвъртък, 01 октомври 2020 20:20

Ректорът проф. д-р Димитър Димитров и г-жа Ценка Божилова, председател на Управителния съвет на Камарата на професионалните оценители (КПО), подписаха меморандум за сътрудничество между двете институции (на снимката долу).

Основната идея, която искаме да развием, е нашите студенти да се срещат с експерти от бизнеса. Разработваме система, в която студентите с техните преподаватели да бъдат обучавани в компаниите в рамките на целия семестър, заяви ректорът проф. Димитров. 

Нашето желание е дадем възможност на младите хора, които завършват висше образование, да практикуват в нашите организации, посочи г-жа Божилова.

Меморандумът предвижда партньорство в подпомагане на качеството на обучението на студенти и докторанти чрез организиране на публични лекции и дискусии, консултиране на учебното съдържание, повишаване на квалификацията на практикуващи сертифицирани оценители, обучителни курсове, лекции, кръгли маси, осигуряване на шансове за кариерно развитие и реализация на студенти от УНСС чрез посещения на място, срещи с практици, учебни и преддипломни стажове и практики и др.

В документа е записано още, че УНСС и КПО ще си сътрудничат в организирането на международни форуми и майсторски класове, проучвания и научни изследвания, научни прояви, конкурси и др. от взаимен интерес.

Координатор по меморандума от страна на УНСС е гл.ас. д-р Калина Кавалджиева, а от страна на КПО – г-н Владимир Игнатов, координатор връзки с Асоциацията на европейската група на оценителите (TEGoVA).

На подписването присъстваха членовете на Ректорския съвет, г-н Велимир Игнатов, координатор към КПО, г-жа Весела Семова, изпълнителен секретар на КПО, и г-жа Бистра Бонева, председател на REV комитет към УС на КПО (на снимката горе).

Камарата на професионалните оценители е организация с нестопанска цел, работеща в обществена полза и основана на принципите: експертиза, опит, честност и почтеност. Понастоящем в нея членуват 15 юридически и 45 физически лица. Създадена е през 2009 г. да подпомага поддържане на високо ниво на квалификацията от независимите оценители в интерес на обществото в България посредством: въвеждане на най-добрите международни практики в оценяването; спазване на Етичен кодекс на оценителите; организиране на курсове и семинари за поддържане и повишаване на квалификацията на професионалните оценители. Камарата на професионалните оценители е официално оправомощена от TEGoVA да присъжда професионалната квалификация REV - Recognised European Valuer на физически лица - нейни членове.

Галерия снимки от Меморандум за сътрудничество между  УНСС и Камарата на професионалните оценители ...