Юбилеен концерт „100 години УНСС“

сряда, 30 септември 2020 20:40

Мечтайте, защото нашият университет, условията, които ние създаваме, и преподавателите, които ви обучават, ви дават възможност да мечтаете още повече, да се развивате и да се чувствате европейци. С тези думи ректорът на УНСС проф. д-р Димитър Димитров откри юбилейния концерт „100 години УНСС. Събитието беше организирано от Студентския съвет под патронажа на ректора на нашия университет.

Ректорът проф. д-р Димитър Димитров

Коридорите на университета отново видяха своите студенти, залите и аулите приеха присъствено учебните занятия. УНСС отново върна своя живот, което показва, че животът, който липсваше през последните шест месеца, сме именно ние – студентите, обърна се към гостите на концерта г-н Ангел Стойков, председател на Студентския съвет.

Председателят на Студентския съвет г-н Ангел Стойков

Изборът да получиш образование именно в УНСС е стъпка напред по пътя на доброто развитие. Като възпитаник на този университет искам да ви поздравя за 100-годишния юбилей на най-старото и най-доброто висше училище в България и Югоизточна Европа, заяви в приветствието си г-н Даниел Парушев, председател на Националното представителство на студентските съвети. - Едновековният юбилей със сигурност е повод за гордост и равносметка, но е и време за мисъл в бъдещото. Това, което направи ръководството заедно със Студентския съвет с електронизацията и дигитализацията, показа, че УНСС се движи в правилна посока и знае как да реагира в ситуация на криза.

Г-н Даниел Прушев, председател на НПСС

Приветствия отправиха и ас. д-р Константин Бобчев, преподавател в катедра „Недвижима собственост“ и пряк наследник на проф. Стефан Бобчев – основател и първи ректор на УНСС, кметът на район „Студентски“ г-н Петко Горанов и доц. д-р Лиляна Вълчева, председател на Съвета на настоятелите на нашия университет.

Проф. д-р Цветана Стоянова, зам.-ректор по институционално и бизнес сътрудничество и студентски политики, ас. д-р Константин Бобчев, доц. д-р Лиляна Вълчева, проф. д-р Димитър Димитров и г-н Петко Горанов (отдясно на ляво)

Водещи на събитието бяха телевизионната водеща и модел Гери Дончева и гл. ас. д-р Владо Димов, преподавател в Музикалната академия (на снимката долу).

Музикална програма изнесоха Орлин Горанов и рап изпълнителят Явор Янакиев – 100-те кила (на снимките долу).

Ректорът проф. Димитър Димитров връчи на г-н Ангел Стойков реплика на Златната книга на УНСС, юбилеен плакет „100 години УНСС“ и статуетка на проф. Стефан Бобчев като признание за дейността на Студентския съвет.

Вечерта беше пълна с изненади – имаше огромна юбилейна торта и подаръци за организаторите и участниците в концерта. Събитието завърши с тържествена заря и коктейл (на снимките долу).

Концертът се проведе при спазване на противоепидемиологичните мерки

Your Website Title

Галерия снимки от Юбилеен концерт „100 години УНСС“ ...