Студентският съвет и Националното представителство на студентските съвети проведоха екоинициативата „Да изчистим Студентския град заедно“

понеделник, 29 юни 2020 13:18

В началото на лятото Студентският съвет и Националното представителство на студентските съвети проведоха екоинициативата под мотото “Да изчистим Студентския град заедно“.


Амбицията на организаторите е да насърчат студентите към по-отговорно отношение към опазването на околната среда. В инициативата се включиха членове на двете организации и студенти, които събраха отпадъците от зелените площи, площадките и алеите около дванадесетте блока на общежитията на университета.


Студентите активно се включиха в почистването на междублоковите пространства с желанието да направят мястото, където живеят, по-добро както за тях, така и за околните.


Екоинициативата завърши с поставянето на още един специално изработен метален кръг във фоайето на университета, където студентите ще могат да събират пластмасови бутилки и капачки. Това е част от кампанията „Дари капачка - спаси дете“, чиято цел е закупуване на кувьози за недоносени бебета чрез събиране и рециклиране на пластмасови капачки и бутилки.

Галерия снимки от Студентският съвет и Националното представителство на студентските съвети провед ...