Първа среща на ректорското ръководство с новия Съвет на настоятелите

сряда, 24 юни 2020 11:25

За мен е голяма чест да Ви приветствам с „Добре дошли!“. За повечето от Вас УНСС е роден дом и Алма матер. Убеден съм, че заедно ще работим за доброто на нашия университет. С тези думи ректорът проф. Димитър Димитров приветства членовете на новоизбрания Съвет на настоятелите по време на първата им среща с ректорското ръководство.

Ректорът посочи, че според промените в Закона за висшето образование членовете на Съвета на настоятелите вече имат право на глас в Академичния съвет и ще участват във вземането на решения.

В срещата участваха заместник-ректорите проф. д-р Мирослава Раковска, проф. д-р Диана Копева, проф. д-р Цветана Стоянова, помощник-ректорът проф. д.ик.н. Кирил Стойчев, Ангел Стойков, председател на Студентския съвет, и Илиян Чабуклийски, секретар на Съвета.

Кои са членовете на Съвета на настоятелите, избрани от Академичния съвет на 10 юни т.г.?

Двама от тях – г-жа Виолина Маринова, председател на УС и главен изпълнителен директор на Банка ДСК, и г-н Петър Андронов, председател на УС, главен изпълнителен директор на ОББ и председател на УС на Асоциацията на банките в България – са досегашни членове на настоятелството.

Доц. д-р Лиляна Вълчева е представител на министъра на образованието и науката, г-жа Велина Белева – Влахова – на кмета на Столичната община, а г-н Мартин Петков, докторант в катедра „Международни икономически отношения и бизнес“ – на Студентския съвет (съгласно чл. 35, ал. 3 от Закона за висшето образование).

Останалите трима от осемчленния състав на Съвета на настоятелите са: г-н Максим Бехар, основател, главен изпълнителен директор и председател на Борда на директорите на МЗ Communications Group, Inc., г-н Йовко Атанасов, регионален мениджър на Lenovo за България и Македония, и г-н Кирил Бошов, председател на УС на „Еврохолд България“.

Ето какво казаха те по време на срещата с ректорското ръководство:

Г-н Мартин Петков (на снимката долу): Ще се радвам да работя в името на нашия университет и да помагам с  каквото мога.

Г-н Кирил Бошов, възпитаник на УНСС (на снимката долу): Ще се радвам да допринеса за доброто взаимодействие с бизнеса. За мен е чест да бъда член на Съвета на настоятелите.

Г-н Йовко Атанасов, възпитаник на УНСС (на снимката долу): Ще работя за взаимодействието на университета с бизнеса.

Доц. д-р инж. Лиляна Вълчева (на снимката долу): Щастлива съм, че съм в настоятелството на УНСС. Това е едно голямо предизвикателство. Смятам, че можем да издигнем университета на много високо ниво.

Г-н Максим Бехар, възпитаник на УНСС (на снимката долу): УНСС е в сърцето ми. Радвам се, че ще мога да помагам. Винаги съм на разположение.

Г-жа Велина Белева – Влахова, възпитаничка на УНСС (на снимката долу):  През последните три мандата бях зам.-кмет на район Студентски. Запозната съм с програмите и дейностите в Студентския град. С удоволствие ще помагам на любимия университет.

Г-н Петър Андронов, възпитаник на УНСС (на снимката долу): УНСС е моят дом. Радвам се, че ще работим заедно. Моята цел е студентите да се реализират по специалностите, които изучават. За мен е огромна чест, че моят университет навърши 100 години.

Г-жа Виолина Маринова (на снимката долу):  Банка ДСК има много инициативи, с които подпомага студентите. 80 на сто от нейните служители са възпитаници на университета. Надявам се, че с моята работа ще бъда полезна на УНСС.

Доц. Лиляна Вълчева беше избрана единодушно за председател на Съвета на настоятелите, а г-жа Велина Белева – за организационен секретар на Съвета.

Членовете на ректорското ръководство и на Съвета на настоятелите

Галерия снимки от Първа среща на ректорското ръководство с новия Съвет на настоятелите ...